ΓΔ: 901.06 0.60% Τζίρος: 35.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:24:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αγοραστή για το Allou Fun Park άρχισε να ψάχνει η AVE

Προχωρά η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του ομίλου με αποεπένδυση από τον τομέα ψυχαγωγίας, μετά την ενσωμάτωση της KRISTELECOM.

Προχωράει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της AVE με τη σταδιακή της έξοδο από τον τομέα της ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη αναζητεί αγοραστή για το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής στην Ελλάδα, το Allou Fun Park.

Όπως αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2020, η πανδημία έχει επιδράσει σημαντικά στους κλάδους της ψυχαγωγίας, όπως τους κινηματογράφους και τα ψυχαγωγικά πάρκα που αποτελούν δύο από τους βασικούς επιχειρησιακούς πυλώνες της εταιρείας. Το καθεστώς της υποχρεωτικής αναστολής της λειτουργίας τους από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τις αρχές Ιουλίου έφερε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση εσόδων.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2020, τα έσοδα από τη λειτουργία των κινηματογράφων και του Allou Fun Park σημείωσαν «βουτιά» 53% με την AVE να προβλέπει πως τα έσοδα του μεγαλύτερου ψυχαγωγικού πάρκου στην Ελλάδα θα καταγράψουν φέτος απώλειες 30 - 35%. Πάντως, η εταιρεία αναφέρει πως οι επιδόσεις του Allou Fun Park ενισχύθηκαν μετά την άρση του lockdown με την κίνηση του κόσμου να είναι θετική, βοηθούμενη και από τον καλό καιρό που επικράτησε τον Σεπτέμβρη.

Στο πλαίσιο του πλάνου αποεπένδυσης από δραστηριότητες οι οποίες είτε δεν σχετίζονται με το στρατηγικό προσανατολισμό της, είτε είναι ζημιογόνες, η AVE μεταβίβασε τον κλάδο εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών, πωλώντας την κατά 75,56% συμμετοχή του στην εταιρία Ster Cinemas, έναντι ποσού 1εκ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο. Ανάλογη τύχη, αν και με σαφώς μεγαλύτερο αντίτιμο αναμένεται να έχει και το Allou Fun Park, καθώς ο όμιλος στοχεύει να ενδυναμώσει την εμπορική του παρουσία στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Οι προοπτικές για το β' εξάμηνο δεν είναι πολύ καλύτερες, καθώς η αβεβαιότητα ως προς την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας οδηγεί σε αδυναμία προσδιορισμού της ακριβούς επίπτωσής στα οικονομικά δεδομένα του Ομίλου. Ωστόσο, στις θετικές εξελίξεις συγκαταλέγεται η διαφαινόμενη βελτίωση των πωλήσεων προϊόντων κινητής τηλεφωνίας, τάση που ξεκίνησε ήδη με την άρση των περιοριστικών μέτρων και συνεχίζεται και στους επόμενους μήνες.

Ο κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθε σε 58,58 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και  6,37 εκατ. ευρώ για την εταιρεία έναντι 19,37 εκατ. και 0,84 εκατ., αντίστοιχα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Η αύξηση αυτή σε επίπεδο ομίλου προέρχεται από την ενσωμάτωση της εταιρείας «KRISTELCOM LIMITED» για ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μεγάλου, Τράπεζα Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Φυγή προς τα εμπρός με δέκα βήματα, αλλάζει σελίδα η τράπεζα

Στο μισό έπεσαν τα «κόκκινα» δάνεια, ορατός ο στόχος για μονοψήφιο δείκτη. Ενισχύθηκε η κεφαλαιακή βάση και η κερδοφορία, ρεκόρ χορήγησης δανείων το β' τρίμηνο. Στο 80% το ποσοστό υλοποίησης του σχεδίου "Sunrise".
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξώδικο από Δήμο Χαϊδαρίου στον Γ. Προκοπίου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

«Να εξυπηρετηθεί μεν ο σκοπός της επενδύσεως χωρίς όμως να παραβιάζεται η νομιμότητα και να θίγονται τα εμπράγματα δικαιώματα του Δήμου» ζητάει ο Δήμος Χαϊδαρίου στην εξώδικη δήλωση προς την Milina Enterprises.
Pyrgos Peiraia, Piraeus Tower
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» στη νέα οικοδομική άδεια για να πάρει ζωή ο Πύργος Πειραιά

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε τη νέα άδεια για την αποπεράτωση του Πύργου, που μένει αναξιοποίητος σχεδόν για μισό αιώνα και έχει παραχωρηθεί στις εταιρείες Prodea και Cante Holdings.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα δώσει «μάχη» για να κρατήσει την Αττική Οδό

Σχεδόν τη μισή λειτουργική κερδοφορία φέρνει στον όμιλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η Αττική Οδός, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό για την ΑΜΚ. Κρίσιμος για τον όμιλο ο διαγωνισμός για επέκταση της παραχώρησης μετά το 2024.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύριο αρχίζει η αύξηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Οι νέες ισορροπίες των μετόχων

Το χρονοδιάγραμμα από την αποκοπή του δικαιώματος ως την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Πώς θα αλλάξει η μετοχική σύνθεση με ενίσχυση της θέσης της Reggeborgh. Πού θα διατεθούν τα νέα κεφάλαια.