ΓΔ: 899.58 0.65% Τζίρος: 66.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Παραιτήθηκε από την Attica Bank ο πρόεδρος Κ. Μητρόπουλος

Το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Κ. Μακέδο και συνεχίζεται η εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης με στόχο την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, που είχε αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου τον Ιούλιο του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρρυθμίες στη διοίκηση της τράπεζας είχε δημιουργήσει η προσπάθειά του κ. Μητρόπουλου να ασκήσει εκτελεστικές αρμοδιότητες. Στη θέση του προέδρου, εξελέγη ο Κωνσταντίνος Μακέδος, όπως ανακοινώθηκε από την τράπεζα.

Η Attica Bank θα συνεχίσει την εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης που υλοποιείται αυτή την περίοδο, με στόχο να μειωθούν περαιτέρω τα «κόκκινα» δάνεια και να αναζητηθεί τον επόμενο χρόνο στρατηγικός επενδυτής. Ο διευθύνων σύμβουλος, Θεόδωρος Πανταλάκης, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Τράπεζας της Ελλάδος και έχει την ευθύνη υλοποίησης του σχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ζημιές προ φόρων της τράπεζας αυξήθηκαν το α' εξάμηνο του 2020 στα 27,5 εκατ. ευρώ, έναντι 8,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω της αναγνώρισης σημαντικού ύψους προβλέψεων πιστωτικού κινδύνου.

Οι συνολικές προβλέψεις για το α’ εξάμηνο 2020 ανήλθαν σε 27,8 εκατ. ευρώ, αποτελούμενες από προβλέψεις για απομείωση δανείων και απαιτήσεων κατά πελατών ύψους 26,4 εκατ. ευρώ και προβλέψεις απομείωσης στοιχείων εκτός ισολογισμού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Οι συσσωρευμένες προβλέψεις απομείωσης δανείων και απαιτήσεων κατά πελατών ανήλθαν σε 307 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 462,7εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 6,4% σε σχέση με το κλείσιμο του έτους 2019.

Τι ανακοίνωσε η Attica Bank

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση 10 Νοεμβρίου 2020, σε συνέχεια της παραίτησης του Προέδρου Δ.Σ. και μη εκτελεστικού μέλους, κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, εξέλεξε νέο Πρόεδρο Δ.Σ. τον κ. Κωνσταντίνο Μακέδο, Αντιπρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο και ανασυγκροτήθηκε ως εξής:

1. Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Μη Εκτελεστικό Μέλος)

2. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Μη Εκτελεστικό Μέλος)

3. Θεόδωρος Πανταλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος)

4. Ιωάννης Τσακιράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος)

5. Αντώνιος Βαρθολομαίος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος)

6. Αλέξιος Πελέκης, (Μη Εκτελεστικό Μέλος)

7. Γεώργιος Δουκίδης, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος)

8. Ελένη Κολιοπούλου, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος)

9. Χαρίτων Κυριαζής, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος)

10. Ανδρέας Ταπραντζής, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος)

11. Αικατερίνη Ονουφριάδου, (Μη εκτελεστικό, πρόσθετο μέλος και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008)

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ορίστηκαν εκ νέου οι αρμοδιότητες και η εκπροσώπηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου παραμένει ως έχει καθοριστεί με την από 02-09-2020 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετοχών, ήτοι τριετής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Από σήμερα η δημόσια προσφορά, ποια είναι η διαδικασία

Μέχρι την Παρασκευή 23 Απριλίου οι επενδυτές θα μπορούν να εγγραφούν για την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, ύψους έως 1,38 δισ. Τι ισχύει για το προνόμιο. Με 265 εκατ. ο Πόλσον, 70 εκατ. το Helikon Investment και 40 εκατ. ο Αρ. Μυστακίδης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Οι τράπεζες στρέφουν πάλι το βλέμμα προς τον πελάτη

Ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας των τραπεζών για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών προαναγγέλλει ο CEO της Alpha Bank. Προβλέπει μονοψήφιο ποσοστό «κόκκινων» δανείων ως το τέλος του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Κλείδωσε» η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σήμερα οι ανακοινώσεις

Πηγές της Εθνικής Τράπεζας αναφέρουν ότι μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο ΧΑ θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία με το CVC. Δόθηκε έγκριση από το ΤΧΣ, προβληματισμός για το τίμημα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα τιτλοποίηση και πωλήσεις δανείων προωθεί το 2021 η Alpha Bank

Η τιτλοποίηση Cosmos αφορά δάνεια αξίας 2 δισ. ευρώ και θα ενταχθεί στο σχέδιο «Ηρακλής», ενώ η τράπεζα θα προχωρήσει σε δύο συναλλαγές πώλησης δανείων στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνολικής αξίας 1,3 δισ. ευρώ.