ΓΔ: 898.96 0.86% Τζίρος: 50.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Sazka: Επένδυση 500 εκατ. από την Apollo Global Management

Η επένδυση θα γίνει μέσω της Sazka Entertainment, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία διατηρεί μερίδιο στον ΟΠΑΠ.

Επένδυση 500 εκατ. ευρώ στη Sazka, η οποία κατέχει μερίδιο στον ΟΠΑΠ, θα πραγματοποιήσουν κεφάλαια της Apollo Global Management, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσαν οι KKCG και Sazka.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω της Sazka Entertainment, μιας νέας θυγατρικής της ΚΚCG, η οποία μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης θα κατέχει το 100% της Sazka.

«Η επιχείρησή μας εισέρχεται σε νέα εποχή και αυτή η επένδυση και η στρατηγική συνεργασία θα στηρίξουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασής μας. Είμαι χαρούμενος που μετά από σειρά συζητήσεων με μεγάλα επενδυτικά funds σε όλο τον κόσμο καταλήξαμε σε συμφωνία να συνεργαστούμε με την Apollo» δήλωσε ο Κάρελ Κόμαρεκ, ιδρυτής της KKCG και πρόεδρος του Δ.Σ. της Sazka.

«Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον για τον όμιλο Sazka από έναν από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο στην αγορά τυχερών παιχνιδιών και έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές εναλλακτικών επενδύσεων επιβεβαιώνει την αξία και τη στρατηγική του ομίλου Sazka και είναι μια αναγνώριση της εκπληκτικής δουλειάς ολόκληρης της διοικητικής ομάδας του ομίλου Sazka. Σε συνεργασία με έναν ισχυρό επενδυτή των ΗΠΑ, ο όμιλος Sazka βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για να επεκταθεί στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές» τόνισε σύμφωνα με το lotterydaily ο κ. Κόμαρεκ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους τομείς για το μέλλον και ο όμιλος Sazka φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης σε αυτόν τον τομέα. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με τη στήριξη της Apοllo η ομάδα μου θα οδηγήσει την επιχείρηση στο επόμενο επίπεδο» πρόσθεσε.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sazka Group, OPAP, Tixera Paixnidia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bloomberg: IPO με στήριξη από την Apollo εξετάζει η Sazka Group

Η στοιχηματική εταιρεία, η οποία κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον ΟΠΑΠ, επιθυμεί να εκμεταλλευθεί τις καλές συνθήκες στις αγορές, ενώ προετοιμάζεται για νέες εξαγορές σε Ευρώπη και Β. Αμερική.
vraveia-opap
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Τεχνολογική καινοτομία - Βραβεύσεις στα Impact BITE Awards 2021

GOLD βραβείο στην κατηγορία «Αυτοματοποίηση & Υποστήριξη Πωλήσεων/ Μάρκετινγκ για το έργο «ERMIS» και SILVER βραβείο στην κατηγορία «Εξειδικευμένες Κλαδικές Εφαρμογές» για την εφαρμογή (app) opapnet για την εταιρεία.
opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Άλμα 125,1% των καθαρών κερδών στο α΄ εξάμηνο

Ενισχύθηκαν σημαντικά τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, ενώ διατηρήσαν την αναπτυξιακή δυναμική τους οι online δραστηριότητες. Στα 570,1 εκατ. ευρώ τα έσοδα του ομίλου σημειώνοντας αύξηση 12,2%. Θα διανέμει προμέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.