Φωτο: ΑΠΕ

Sazka: Επένδυση 500 εκατ. από την Apollo Global Management

Η επένδυση θα γίνει μέσω της Sazka Entertainment, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία διατηρεί μερίδιο στον ΟΠΑΠ.

Επένδυση 500 εκατ. ευρώ στη Sazka, η οποία κατέχει μερίδιο στον ΟΠΑΠ, θα πραγματοποιήσουν κεφάλαια της Apollo Global Management, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσαν οι KKCG και Sazka.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω της Sazka Entertainment, μιας νέας θυγατρικής της ΚΚCG, η οποία μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης θα κατέχει το 100% της Sazka.

«Η επιχείρησή μας εισέρχεται σε νέα εποχή και αυτή η επένδυση και η στρατηγική συνεργασία θα στηρίξουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια επέκτασής μας. Είμαι χαρούμενος που μετά από σειρά συζητήσεων με μεγάλα επενδυτικά funds σε όλο τον κόσμο καταλήξαμε σε συμφωνία να συνεργαστούμε με την Apollo» δήλωσε ο Κάρελ Κόμαρεκ, ιδρυτής της KKCG και πρόεδρος του Δ.Σ. της Sazka.

«Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον για τον όμιλο Sazka από έναν από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο στην αγορά τυχερών παιχνιδιών και έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές εναλλακτικών επενδύσεων επιβεβαιώνει την αξία και τη στρατηγική του ομίλου Sazka και είναι μια αναγνώριση της εκπληκτικής δουλειάς ολόκληρης της διοικητικής ομάδας του ομίλου Sazka. Σε συνεργασία με έναν ισχυρό επενδυτή των ΗΠΑ, ο όμιλος Sazka βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για να επεκταθεί στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές» τόνισε σύμφωνα με το lotterydaily ο κ. Κόμαρεκ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους τομείς για το μέλλον και ο όμιλος Sazka φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης σε αυτόν τον τομέα. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με τη στήριξη της Apοllo η ομάδα μου θα οδηγήσει την επιχείρηση στο επόμενο επίπεδο» πρόσθεσε.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Ανθεκτικά αποτελέσματα και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα

Ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, κατά τη διάρκειας της τηλεδιάσκεψης παρουσίασης των μεγεθών της εταιρίας, τόνισε ότι το δεύτερο lockdown βρίσκει τον ΟΠΑΠ σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό της περασμένης άνοιξης.