ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στο 48,1% αυξάνει το μερίδιό της στον ΟΠΑΠ η Allwyn, τίμημα 327,4 εκατ.

Η αγορά θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ. 

Στο 48,1% διαμορφώνεται το μερίδιο της εταιρείας στοιχημάτων Allwyn στον ΟΠΑΠ, μετά από συμφωνία με την Yeonama Holdings για την απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company

Το τίμημα της συμφωνίας φθάνει στα 327,4 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από αυτή το μερίδιο της Allwyn στον ΟΠΑΠ διαμορφώνονταν στο 41,2%. Εάν ληφθεί υπόψη και το καθαρό χρέος και το κεφάλαιο κίνησης της SAZKA Delta, η συμφωνία παρουσιάζει premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα μετοχική τιμή του ΟΠΑΠ. Η αγορά θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal δήλωσε: «Η απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στην SAZKA Delta είναι ένα σημαντικό βήμα για την Allwyn, με το οποίο συνεχίζεται η μακροπρόθεσμη στρατηγική αύξησης μεριδίων στις επιχειρήσεις μας. Η συγκεκριμένη πράξη ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων έχουμε αγοράσει τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta τα τελευταία τρία χρόνια. Μέσω της επιλογής μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του ΟΠΑΠ ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με  αγορές από την ελεύθερη διασπορά, έχουμε αυξήσει το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ από 23,7% το 2018 στο 48,1% σήμερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφατη επίδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που οδηγούν σε μελλοντική του ανάπτυξη». 

Σημειώνεται ότι η Allwyn είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη, με παρουσία σε Ελλάδα, Αυστρία, Τσεχία, Κύπρο και Ιταλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sazka Group, OPAP, Tixera Paixnidia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bloomberg: IPO με στήριξη από την Apollo εξετάζει η Sazka Group

Η στοιχηματική εταιρεία, η οποία κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον ΟΠΑΠ, επιθυμεί να εκμεταλλευθεί τις καλές συνθήκες στις αγορές, ενώ προετοιμάζεται για νέες εξαγορές σε Ευρώπη και Β. Αμερική.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Μερισματική απόδοση 10% μετά τη διανομή 1,5 ευρώ στους μετόχους

Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η γενική συνέλευση. Η διοικήση του ΟΠΑΠ ανέφερε πως οι οικονομικές επιδόσεις του 2021 αναδεικνύουν τις υψηλές αντοχές και τη δύναμη του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Συνδυασμένη άνοδος στα επίγεια και τα online παιχνίδια στο α' τρίμηνο

Η ισχυρή συνεισφορά του retail δικτύου και η συνεχιζόμενη δυναμική των online δραστηριοτήτων ήταν το κύριο όχημα για την ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών του ΟΠΑΠ στο πρώτο τρίμηνο του έτους
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Αποφασίζει στις 9 Ιουνίου η ΓΣ για διανομή μερίσματος

Οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν και για επιστροφή κεφαλαίου ύψους 317,57 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων θα πραγματοποιηθεί την 16η Ιουνίου 2022.