ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στο 48,1% αυξάνει το μερίδιό της στον ΟΠΑΠ η Allwyn, τίμημα 327,4 εκατ.

Η αγορά θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ. 

Στο 48,1% διαμορφώνεται το μερίδιο της εταιρείας στοιχημάτων Allwyn στον ΟΠΑΠ, μετά από συμφωνία με την Yeonama Holdings για την απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στη SAZKA Delta AIF Variable Investment Company

Το τίμημα της συμφωνίας φθάνει στα 327,4 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από αυτή το μερίδιο της Allwyn στον ΟΠΑΠ διαμορφώνονταν στο 41,2%. Εάν ληφθεί υπόψη και το καθαρό χρέος και το κεφάλαιο κίνησης της SAZKA Delta, η συμφωνία παρουσιάζει premium άνω του 10% σε σχέση με την τρέχουσα μετοχική τιμή του ΟΠΑΠ. Η αγορά θα καλυφθεί με διαθέσιμα μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των διαθεσίμων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη έκδοση ομολόγων ύψους 600 εκατ. ευρώ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allwyn, Robert Chvatal δήλωσε: «Η απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού μεριδίου στην SAZKA Delta είναι ένα σημαντικό βήμα για την Allwyn, με το οποίο συνεχίζεται η μακροπρόθεσμη στρατηγική αύξησης μεριδίων στις επιχειρήσεις μας. Η συγκεκριμένη πράξη ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων έχουμε αγοράσει τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta τα τελευταία τρία χρόνια. Μέσω της επιλογής μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του ΟΠΑΠ ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με  αγορές από την ελεύθερη διασπορά, έχουμε αυξήσει το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ από 23,7% το 2018 στο 48,1% σήμερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφατη επίδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που οδηγούν σε μελλοντική του ανάπτυξη». 

Σημειώνεται ότι η Allwyn είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τυχερών παιγνίων στην Ευρώπη, με παρουσία σε Ελλάδα, Αυστρία, Τσεχία, Κύπρο και Ιταλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sazka Group, OPAP, Tixera Paixnidia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bloomberg: IPO με στήριξη από την Apollo εξετάζει η Sazka Group

Η στοιχηματική εταιρεία, η οποία κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον ΟΠΑΠ, επιθυμεί να εκμεταλλευθεί τις καλές συνθήκες στις αγορές, ενώ προετοιμάζεται για νέες εξαγορές σε Ευρώπη και Β. Αμερική.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Αναμένει ακόμα υψηλότερες επιδόσεις το 2023

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ εκτιμά ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω οι επιδόσεις της εταιρείας σε επίπεδο εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας. Ποιοι θα είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας τη φετινή χρονιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Στα 1,93 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα το 2022 με άλμα 26%

Με επιδόσεις ρεκόρ στο δ΄τρίμηνο ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε την χρονιά, καθώς το δίκτυο καταστημάτων επέστρεψε σε πλήρη λειτουργία. Στα 436 εκατ. ευρώ τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη το 2022. Θα διανείμει μέρισμα ύψους 1,45 ευρώ ανά μετοχή.