ΓΔ: 813.88 1.41% Τζίρος: 46.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:39:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η Motor Oil μπαίνει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η Motor Oil θα υλοποιήσει επένδυση 12 εκατ. ευρώ σε τρία αιολικά πάρκα μέσω της εταιρείας Στεφανέρ Ενεργειακή, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Ηλεκτροπαραγωγή Σουσακίου.

Την είσοδό της στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ανακοίνωσε η Motor Oil. Η ανάπτυξη της νέας δραστηριότητας θα γίνει μέσω μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας, Ηλεκτροπαραγωγή Σουσακίου.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, ως πρώτο βήμα, η νεοϊδρυθείσα εταιρεία TEFORTO HOLDINGS LIMITED, 100% θυγατρική της ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΥΣΑΚΙΟΥ Α.Ε. με έδρα στην Κύπρο, απέκτησε το 85% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΤΕΦΑΝΕΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

Η τελευταία ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2014 και διαθέτει τρεις άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για ισάριθμα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα συνολικής ισχύος 9,4 MW.

Η ΣΤΕΦΑΝΕΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. θα προχωρήσει στην υλοποίηση των τριών προαναφερθέντων αιολικών πάρκων με συνολικό εκτιμώμενο κόστος κατασκευής 12 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την έκδοση ομολόγου έως 200 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Motor Oil

Το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών του στο επενδυτικό κοινό θα διαμορφωθεί κατόπιν λήψης της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.