ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Varangis

Βαράγκης: Καθυστερεί λόγω μέτρων η απόφαση για την εξυγίανση

Στις 18 Νοεμβρίου είχε οριστεί η δικάσιμος για την επικύρωση του σχεδίου, αλλά το lockdown φέρνει αναβολή. Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του εργοστασίου που εκτελεί παραγγελία της Qatar Petroleum.

Νέα αναβολή στην προώθηση της εφαρμογής της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας Βαράγκης ΑΒΕΠΕ συνεπάγονται τα μέτρα ελέγχου της πανδημίας στην χώρα μας, στα οποία περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των δικαστηρίων. Η αρχική ημερομηνία για την δικάσιμο ήταν η 18η Νοεμβρίου, ωστόσο οι τρέχουσες συνθήκες και στον χώρο της Δικαιοσύνης καθιστούν αναγκαίο τον ορισμό νέας δικασίμου στην επανέναρξη λειτουργίας των δικαστηρίων. 

Στο ενδιάμεσο πάντως, η εταιρεία παραμένει ασφαλής, το εργοστάσιο δουλεύει κανονικά και οι παραγγελίες για λογαριασμό της Qatar Petroleum προχωρούν καθώς ο νέος επενδυτής στηρίζει το σχέδιο εξυγίανσης. Σημειώνεται ότι, με βάση τη νέα συμφωνία, με την συμμετοχή κατά ποσοστό 61,1% των πιστωτών της Βαράγκης, η επιχειρηματική της δραστηριότητα, το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων και οι υποχρεώσεις της μεταφέρονται στον νέο φορέα, την εταιρεία Varangis Furniture & Interiors AE, έναντι τιμήματος 2.592.000 ευρώ. Το σύνολο δε των μετοχών του νέου φορέα, πλην μίας, ανήκει στην κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Vericon Professional Services Ltd, συμφερόντων του επιχειρηματία Μάριου Κυριάκου, που δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υφιστάμενη μετοχική σύνθεση της εταιρείας. 

Στον νέο φορέα μεταβιβάζεται το 99% του ενεργητικού της εταιρείας, συνολικού ύψους 3.303.000 ευρώ (συγκεκριμένα το ακίνητο στο Σχηματάρι Βοιωτίας με όλα του τα προσαρτήματα), καθώς και οι συμμετοχές της εταιρείας στις θυγατρικές της Varangis Turnkey Interior Projects LLC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και Schemata Interiors & Trading WLL στο Κατάρ. Στον νέο φορέα μεταφέρεται επίσης το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας, αξίας 3.259.000 ευρώ οι οποίες αφορούν το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους εργαζομένους και την Vericon Professional Services Ltd, η οποία παρείχε ενδιάμεση χρηματοδότηση σε εκτέλεση της από 13/6/2019 συμφωνίας εξυγίανσης. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί υπό την προϋπόθεση της σχετικής επικύρωσης της από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

varangis_qatar
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει ο νέος κύκλος για τη Βαράγκης, θέμα χρόνου η δικαστική απόφαση

Η συνέχιση της τρέχουσας δραστηριότητας επιτυγχάνεται αποκλειστικά μέσω της υλοποίησης έργων στο Κατάρ, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση της εταιρείας.
varangis_qatar
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ανάσα» στη Βαράγκης για συνέχιση εργασιών με δικαστική απόφαση

Η προσωρινή προστασία από τους πιστωτές επιτρέπει στη Βαράγκης να υλοποιήσει τη σύμβαση με την Qatar Petroleum, ενώ στις 18 Νοεμβρίου συζητείται στο Πρωτοδικείο η νέα συμφωνία με τους πιστωτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει σε κερδοφορία η H&M αλλά θα μειώσει το δίκτυο καταστημάτων

Αύξηση πωλήσεων κατά 12% το πρώτο εξάμηνο για τον σουηδικό κολοσσό, βελτιωμένη εικόνα και στην Ελλάδα το β' τρίμηνο. Κλείνουν φέτος 350 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και θα ανοίξουν μόνο 100 νέα.