ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: Alpha Bank

Reuters: Στην Davidson Kempner το Galaxy της Alpha Bank

Σύμφωνα με το πρακτορείο το αντίτιμο της αγοράς φθάνει στα 290 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το αμερικανικό επενδυτικό fund, Davidson Kempner επέλεξε η Alpha Bank ως προτιμητέο αγοραστή για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων, Galaxy, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές της ελληνικής τράπεζας. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο το συνολικό ποσό που θα καταβάλει το εν  λόγω fund φθάνει στα 290 εκατ. ευρώ, ενώ η προσφορά του ήταν υψηλότερη από την αντίστοιχη που κατέθεσε η επενδυτική εταιρεία PIMCO.

Το Reuters τονίζει, επίσης, ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020 και είναι η πιο σημαντική προσπάθεια ελληνικής τράπεζας να «καθαρίσει» τον ισολογισμό της, σε μία περίοδο κατά την οποία υπάρχουν ανησυχίες για δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω της πανδημίας που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός. 

Υπενθυμίζεται ότι το «Galaxy» της Alpha Bank έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων διεθνών χρηματοοικονομικών ομίλων, περιλαμβάνονται οι Pimco, Cerved, Elliot και Credito Fondiario, καθώς και η Davidson Kempner.

Σημειώνεται ότι το Project Galaxy αποτελείται από τρεις συναλλαγές: 

α) την πώληση μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων συνολικού ύψους 10.8 δισ. ευρώ, 

β) τη μεταφορά των Διευθύνσεων Διαχείρισης NPEs της τράπεζας στην Cepal, την εξειδικευμένη εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων της τράπεζας η οποία επίσης θα περάσει στον έλεγχο του επενδυτή και

γ) το αποκαλούμενο hive down, δηλαδή τη διάσπαση της τράπεζας σε «κακή», που θα κρατήσει το υπόλοιπο των προβληματικών δανείων του παρελθόντος, και «καλή» τράπεζα που θα αποτελείται μόνο από τα υγιή στοιχεία ενεργητικού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν για την επανέναρξη του Project Galaxy

Μιλώντας στο πλαίσιο του 3oυ Athens Investment Forum, ο CEO της Alpha Bank ανέφερε πως θα είναι θετικό αν υπάρξουν νέα εργαλεία από τις εποπτικές αρχές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Δεσμευτική προσφορά από Fortress για χαρτοφυλάκιο NPEs 1,1 δισ.

Η συναλλαγή έγινε στο 24% της αξίας των δανείων. Πρόκειται για δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων που καλύπτονται από εξασφαλίσεις. Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η συναλλαγή σημειώνουν στελέχη της Alpha Bank.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Alpha Bank στον δείκτη FTSE4Good για πέμπτη συνεχή χρονιά

Ο δείκτης Financial Times Stock Exchange4Good περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες σε αναδυόμενες αγορές με θετική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση. Συνεχίζει η Alpha Bank να διατηρεί διαχρονικά την υψηλή της επίδοση.