ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
porto_karras
Πηγή: Shutterstock

Σε εξέλιξη ο οικονομικός έλεγχος για την πώληση του Πόρτο Καρράς

Στην τελική ευθεία για έγκριση βρίσκονται πλέον οι οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών που συμμετείχαν στη συναλλαγή για την πώληση του Πόρτο Καρράς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο οικονομικός έλεγχος για την πώληση του Πόρτο Καρράς διευκρινίζει η Τεχνική Ολυμπιακή σε συνέχεια των από 15.4.2020, 24.4.2020, 11.5.2020 και 24.8.2020 ανακοινώσεών της και κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Ειδικότερα, η εταιρεία επισημαίνει ότι:

  • Οι οικονομικές καταστάσεις με ημερομηνία 15.4.2020 (ημερομηνία συναλλαγής) και των τεσσάρων εταιρειών των οποίων οι μετοχές αποτέλεσαν αντικείμενο της συναλλαγής έχουν ήδη συνταχθεί και τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται η έγκρισή τους από τις διοικήσεις των εν λόγω εταιρειών και η παράδοσή τους στον ανεξάρτητο σύμβουλο.
  • Όπως αναφέρεται στην από 24.8.2020 ανακοίνωση της Εταιρείας, οι έλεγχοι που προβλέπονται στη σύμβαση πώλησης αναμένεται να ολοκληρωθούν από τον ανεξάρτητο σύμβουλο εντός σαράντα εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα του παραδοθούν τα οικονομικά στοιχεία της ημερομηνίας συναλλαγής. Πάντως, προς επιτάχυνση της διαδικασίας η Εταιρεία μας έχει ήδη παραδώσει στον ανεξάρτητο σύμβουλο το σύνολο σχεδόν των στοιχείων και διευκρινίσεων που είναι απαραίτητα για τον έλεγχο.
  • Όπως έχει ήδη αναφερθεί στην από 15.4.2020 ανακοίνωση της Εταιρείας μας, το καταρχήν τίμημα της συναλλαγής που αντιστοιχεί στην Εταιρεία μας και τη θυγατρική αυτής "T.O International Holding LTD" ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 168.884.530 Ευρώ (εάν ελεύθερα υποχρεώσεων / debt free basis). Το τίμημα αυτό μειώνεται μέχρι σήμερα κατά ποσό 62.336.675,05 Ευρώ κυρίως λόγω δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας "Πόρτο Καρράς Α.Ε." αλλά και λοιπών υποχρεώσεων σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης. Η Εταιρεία και η "T.O International Holding LTD" έχουν ήδη εισπράξει εκ της συναλλαγής αυτής ποσό ανερχόμενο σε 73.187.398,21 Ευρώ. Το υπόλοιπο τίμημα έχει κατατεθεί σε λογαριασμό μεσεγγύησης (escrow account) και αναμένεται η καταβολή του στην Εταιρεία και στην θυγατρική αυτής "T.O International Holding LTD" σύμφωνα και με την επιφύλαξη των όρων της σύμβασης.

«Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη σχετικά με τη συναλλαγή της πώλησης του συγκροτήματος "Πόρτο Καρράς» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τεχνική Ολυμπιακή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρτο Καρράς: Άκαρπες οι συζητήσεις για το πόρισμα του συμβούλου

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε σε διορισμό δεύτερου ανεξάρτητου συμβούλου. Σημειώνεται ότι εάν δεν καταστεί εφικτό να εκδοθεί κοινό τελικό πόρισμα, τότε τα μέρη θα διορίσουν από κοινού τρίτο ανεξάρτητο σύμβουλο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 5 Απριλίου το πόρισμα για το Πόρτο Καρράς

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος γνωστοποίησε στην Τεχνική Ολυμπιακή ότι αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά του στις 5 Απριλίου, ενώ η εταιρεία σημειώνει ότι θα ενημερώσει το κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρισμα στις 5 Μαρτίου για το τίμημα πώλησης του Πόρτο Καρράς

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Τεχνική Ολυμπιακή από τον ανεξάρτητο σύμβουλο το τίμημα της συναλλαγής με τον όμιλο Σαββίδη μειώνεται κατά 62,7 εκατ. ευρώ ενώ η διαδικασία του ελέγχου συνεχίζεται.