ΓΔ: 949.39 -0.67% Τζίρος: 82.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: portocarras.com

Κάτω και από τα 100 εκατ. ευρώ έπεσε το τίμημα για το Πόρτο Καρράς

Μετά το μεγάλο «ψαλίδισμα» κατά 70,8 εκατ. ευρώ, η Τεχνική Ολυμπιακή εξετάζει προσφυγεί σε δεύτερο ανεξάρτητο σύμβουλο. Ο όμιλος Σαββίδη θέλει να ανοίξει το ξενοδοχείο στις 29 Απριλίου.

Από πέρυσι έχει πωλήσει η Τεχνική Ολυμπιακή το τουριστικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη, αλλά οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στο ύψος του τελικού τιμήματος. Μετά την πρόσφατη έκθεση του ανεξάρτητου συμβούλου, σύμφωνα με την οποία το αρχικά συμφωνηθέν τίμημα των 168,89 εκατ. ευρώ πρέπει να μειωθεί κατά 70,8 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής εξετάζει το ενδεχόμενο, με βάση και τη συμφωνία, να προσφύγει σε δεύτερο ανεξάρτητο σύμβουλο. Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα να ζητηθεί και μια δεύτερη γνώμη για το ύψος του τιμήματος που τελικά θα καταβάλλει ο όμιλος Σαββίδη. Έτσι θεωρεί πως ενδέχεται να περιορίσει το ποσό που θα εκπέσει από την αρχική συμφωνία.

Χθες η Τεχνική Ολυμπιακή ανακοίνωσε στο χρηματιστήριο πως με βάση το πόρισμα (final completion statement) του ανεξάρτητου συμβούλου για το Πόρτο Καρράς, «από το συνολικό τίμημα των €168.887,34 χιλ θα πρέπει να εκπέσουν €70.785,81 χιλ. για χρηματοοικονομικές και λοιπές υποχρεώσεις. Έτσι το τελικό τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε €98.101,53 χιλ. Από τα ποσά που πρέπει να εκπέσουν του τιμήματος έχουν ήδη αποδεσμευτεί από τον λογαριασμό μεσεγγύησης υπέρ των αγοραστών €64.558,52 χιλ. (εξ αυτών € 47.823,11 χιλ. αφορά το ομολογιακό δάνειο και ποσό €16.735,41 αφορούν λοιπές υποχρεώσεις). Από το συνολικό τίμημα των €98.101,53 χιλ. σύμφωνα με το πόρισμα, η Εταιρεία έχει ήδη εισπράξει €80.100,05 χιλ. και αναμένεται να εισπράξει, από τον λογαριασμό μεσεγγύησης €18.001,48 χιλ.».

Η διοίκηση της εισηγμένης υποστηρίζει στην ίδια ανακοίνωση πως «εξετάζει το πόρισμα του ΙΑ και θα προβεί σε κάθε ενέργεια σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις συμβάσεις αγοραπωλησίας των μετοχών των πωληθέντων εταιρειών, όπως αυτά αναλυτικά αναφέρονται στην από 8.2.2021 ανακοίνωση της Εταιρείας, σε διασφάλιση των δικών της συμφερόντων και των μετόχων αυτής, ενώ θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος».

Η Belterra Investments του ομίλου Σαββίδη είχε ανακοινώσει πως τον Απρίλιο θα εγκαινιαστεί το Πόρτο Καρράς υπό τη νέα διεύθυνση και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 29 Απριλίου. διοίκηση της εταιρείας δήλωσε: «Με τη μεγάλη τιμή προσθέτουμε το Porto Carras Grand Resort στο αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο φιλοξενίας μας, το οποίο σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω σύμφωνα με τη δήλωση αποστολής μας για να προσφέρουμε εξαιρετικές εμπειρίες φιλοξενίας με μοναδικές εξατομικευμένες υπηρεσίες. Καθώς η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών μας παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας, τους προσκαλούμε να «ζήσουν τη νέα εμπειρία του Πόρτο Καρράς» από τον Απρίλιο του 2021, με τη διαβεβαίωση ότι τα υψηλότερα επίπεδα υγείας, ασφάλειας, φροντίδας και προσοχής βρίσκονται στο επίκεντρο του Πρωτοκόλλου Διακοπών μας και των μέτρων που εφαρμόζονται σε όλο το θέρετρο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρτο Καρράς: Άκαρπες οι συζητήσεις για το πόρισμα του συμβούλου

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε σε διορισμό δεύτερου ανεξάρτητου συμβούλου. Σημειώνεται ότι εάν δεν καταστεί εφικτό να εκδοθεί κοινό τελικό πόρισμα, τότε τα μέρη θα διορίσουν από κοινού τρίτο ανεξάρτητο σύμβουλο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 5 Απριλίου το πόρισμα για το Πόρτο Καρράς

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος γνωστοποίησε στην Τεχνική Ολυμπιακή ότι αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά του στις 5 Απριλίου, ενώ η εταιρεία σημειώνει ότι θα ενημερώσει το κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρισμα στις 5 Μαρτίου για το τίμημα πώλησης του Πόρτο Καρράς

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Τεχνική Ολυμπιακή από τον ανεξάρτητο σύμβουλο το τίμημα της συναλλαγής με τον όμιλο Σαββίδη μειώνεται κατά 62,7 εκατ. ευρώ ενώ η διαδικασία του ελέγχου συνεχίζεται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνική Ολυμπιακή: Γιατί έχει καθυστερήσει η πώληση του Πόρτο Καρράς

Tο τελικό τίμημα της συναλλαγής θα διαμορφωθεί με βάση τα συμπεράσματα της έκθεσης του ανεξάρτητου συμβούλου επί των οικονομικών καταστάσεων της 15.4.2020 των υπόψη εταιρειών με βάση τις υποχρεώσεις τους έως την ίδια ημερομηνία.