ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: portocarras.com

Πόρτο Καρράς: Άκαρπες οι συζητήσεις για το πόρισμα του συμβούλου

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε σε διορισμό δεύτερου ανεξάρτητου συμβούλου. Σημειώνεται ότι εάν δεν καταστεί εφικτό να εκδοθεί κοινό τελικό πόρισμα, τότε τα μέρη θα διορίσουν από κοινού τρίτο ανεξάρτητο σύμβουλο.

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το πόρισμα του ανεξάρτητου συμβούλου για την πώληση του Πόρτο Καρράς η Τεχνική Ολυμπιακή και η Balterra, όπως ανακοίνωσε η πρώτη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Τεχνική Ολυμπιακή όρισε ως δεύτερο ανεξάρτητο σύμβουλο την PwC, ενώ η Balterra την Ernst & Young.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής:

«Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. σε συνέχεια των από 15.4.2020, 24.4.2020, 11.5.2020, 24.8.2020, 23.11.2020, 26.11.2020, 8.2.2021, 2.3.2021, 7.4.2021 και 19.4.2021 ανακοινώσεών της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι αντισυμβαλλόμενες εταιρείες (αγοράστρια – πωλήτριες) δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το πόρισμα που κατέθεσε ο ανεξάρτητος σύμβουλος.

Ενόψει αυτού, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στις Συμβάσεις Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPA), εκάστη των αντισυμβαλλομένων εταιρείων προέβη σε διορισμό δεύτερου ανεξάρτητου συμβούλου. Ο σύμβουλος αυτός θα εξετάσει το από 5.4.2021 πόρισμα (completion statement) που κατάθεσε ο ανεξάρτητος σύμβουλος (ΙΑ) και, μαζί με τον τελευταίο, θα επιχειρήσουν να εκδώσουν κοινό τελικό πόρισμα (final completion statement) μέχρι την 28η Ιουλίου 2021.

Οι πωλήτριες όρισαν ως δεύτερο ανεξάρτητο σύμβουλο την PwC Business Solutions S.A. (PwC), ενώ η αγοράστρια την Ernst & Young Single Member Societe Anonyme (ΕΥ). Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του SPA, εάν δεν καταστεί εφικτό να εκδοθεί κοινό τελικό πόρισμα ως άνω, τότε τα μέρη θα διορίσουν από κοινού τρίτο ανεξάρτητο σύμβουλο, ο οποίος όπως προβλέπεται στο SPA θα εκδώσει το οριστικό τελικό πόρισμα εντός προθεσμίας ενός μηνός από τον διορισμό του.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 5 Απριλίου το πόρισμα για το Πόρτο Καρράς

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος γνωστοποίησε στην Τεχνική Ολυμπιακή ότι αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά του στις 5 Απριλίου, ενώ η εταιρεία σημειώνει ότι θα ενημερώσει το κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρισμα στις 5 Μαρτίου για το τίμημα πώλησης του Πόρτο Καρράς

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Τεχνική Ολυμπιακή από τον ανεξάρτητο σύμβουλο το τίμημα της συναλλαγής με τον όμιλο Σαββίδη μειώνεται κατά 62,7 εκατ. ευρώ ενώ η διαδικασία του ελέγχου συνεχίζεται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνική Ολυμπιακή: Γιατί έχει καθυστερήσει η πώληση του Πόρτο Καρράς

Tο τελικό τίμημα της συναλλαγής θα διαμορφωθεί με βάση τα συμπεράσματα της έκθεσης του ανεξάρτητου συμβούλου επί των οικονομικών καταστάσεων της 15.4.2020 των υπόψη εταιρειών με βάση τις υποχρεώσεις τους έως την ίδια ημερομηνία.