ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πωλείται το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, εκδήλωση ενδιαφέροντος τον Ιανουάριο

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διενεργήσει ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα θα τρέξει και ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο πρώτος από τους δυο διαγωνισμούς για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ που θα διενεργηθούν από τον ειδικό διαχειριστή Γ. Μελέτη καθώς δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντας για τον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, η ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και θα προεπιλεγούν εκείνοι που θα πληρούν τα κριτήρια επιλογής που θα καθορίζονται βάσει του διαγωνισμού. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού , οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι της πρώτης φάσης θα υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά συνοδευόμενη από εγγυητική επιστολή. 

Ο διαγωνισμός που θα διενεργηθεί από τον ειδικό διαχειριστή, αφορά το ενεργητικό της ΛΑΡΚΟ και περιλαμβάνει τις παραχωρήσεις μεταλλευτικών δικαιωμάτων επί των μεταλλείων της Εύβοιας, της Φθιώτιδας (περιοχή Άγιος Ιωάννης) τα αποθέματα μεταλλευμάτων, αγροτεμάχια στην περιοχή της Λάρυμνας και στην Εύβοια, καθώς και τον κινητό και λοιπό εξοπλισμό στην περιοχή της Λάρυμνας.

Παράλληλα με τον διαγωνισμό από τον ειδικό διαχειριστή θα τρέξει και ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ με την πρόσκληση για τον διαγωνισμό να αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα και θα αφορά τα πάγια που ανήκουν στο Δημόσιο και είναι το εργοστάσιο της Λάρκο και τα δημόσια μεταλλεία 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με αρνητικά κεφάλαια άνω των 400 εκατ. ευρώ, ζημιές το 2019 άνω των 90 εκατ. ευρώ με κύκλο εργασιών περίπου 155 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των μέτρων που ελήφθησαν για τη διάσωση της εταιρείας έως ότου προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση ήταν η περικοπή των μισθών κατά 25 %, με τον ειδικό διαχειριστή να αναφέρει πως αν δεν υπάρξει μεταβίβαση της εταιρείας θα οδηγηθεί σε λουκέτο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΛΑΡΚΟ: Μία προσφορά για τη Λάρυμνα, δύο στον διαγωνισμό της Ειδικής Εκκαθάρισης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η αξιολόγηση της προσφοράς θα ξεκινήσει άμεσα και θα συνάδει με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έντονο ενδιαφέρον για ΛΑΡΚΟ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Mytilineos στο διαγωνισμό

Συνολικά 6 επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στο διαγωνισμό που «έτρεξε» το ΤΑΙΠΕΔ. Αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα ορυχεία.
ΛΑΡΚΟ-ΤΑΙΠΕΔ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για μίσθωση του εργοστασίου της Λάρκο

Είχε προηγηθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Ειδικό Διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Στόχος η υποβολή δεσμευτικών προσφορών και για τους δυο διαγωνισμούς εντός του α’ εξαμήνου του 2021.
larco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στελέχη από την αγορά για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Νέος πρόεδρος ο Χάρης Κυριαζής, ενώ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Σπύρος Τζίτζος. Προτιμήθηκαν στελέχη με μεγάλη εμπειρία διοίκησης και όχι πολιτικά στελέχη, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις.