ΓΔ: 876.35 0.74% Τζίρος: 44.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στη Lamda περνά η Ελληνικό ΑΕ, αρχίζουν τα έργα διαμόρφωσης

Η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ θα ολοκληρωθεί το πρώτο δίμηνο του 2021, προβλέπει ο CEO της Lamda, Οδ. Αθανασίου. Συμφωνία με τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου για δύο πολυτελή ξενοδοχεία.

Συμπληρώνονται τα κομμάτια στο παζλ του μεγάλου έργου στο Ελληνικό, καθώς επίκειται μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021 η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda, ενώ έκλεισε και η συμφωνία για δύο πολυτελή ξενοδοχεία με τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου.

Ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες κατεδάφισης υφισταμένων κτισμάτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020 και σύντομα ξεκινά και η περίφραξη της έκτασης. Παράλληλα, τα έργα αξιοποίησης και διαμόρφωσης του επενδυτικού σχεδίου ξεκινούν την άνοιξη και θα αφορούν, μεταξύ άλλων, πολλά έργα υποδομών, αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου. 

Θα έχει προηγηθεί στο πρώτο δίμηνο του έτους η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ από το Δημόσιο, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, συμμετέχοντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της Tsomokos και του Fortune Greece.

Ο κ. Αθανασίου έδωσε έμφαση στη υλοποίηση των έργων σε ένα ευρύτατο φάσμα υποδομών, μεταξύ των οποίων στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, όπου θα υλοποιηθούν δίκτυα 5G, αλλά και την ενσωμάτωση λειτουργιών του Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων) .

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του έργου τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί όλα τα κεφάλαια τόσο με την αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας, την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου με την τεράστια συμμετοχή περισσοτέρων των 10.000 ιδιωτών Ελλήνων επενδυτών, ενώ πολύ σύντομα ολοκληρώνονται και οι δανειακές συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου το έργο αποτελεί πόλο επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας, αντίστοιχο του οποίου δεν θα έχουμε ξαναδεί, ενώ επισήμανε επίσης ότι στα αμέσως επόμενα 4 με 5 χρόνια η υλοποίηση του έργου θα ρίξει στην οικονομία κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου.

Αναφερόμενος γενικότερα στους τομείς όπου παρουσιάζονται ευκαιρίες για επενδύσεις στην χώρα μας ο κ. Αθανασίου εστίασε στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας καθώς και στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων και συγκεκριμένα της κατασκευής οικιστικών συγκροτημάτων.

Συμφωνία για δύο ξενοδοχεία

Εξάλλου, η Lamda Development προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με τον όμιλο ΤΕΜΕΣ ΑΕ, για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου.

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά - οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, στη Μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η ανάπτυξη των μονάδων, η οποία τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της απόκτησης της Ελληνικό Α.Ε. από τη Lamda Development, θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα. O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Ελληνικό μετακομίζει η Τρ. Πειραιώς, συμφωνία με Lamda για απόκτηση γραφείων

Η συμφωνία αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης 5ετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025.
marina tower-elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Μεγάλο ενδιαφέρον για διαμερίσματα του Marina Tower

Ο Marina Tower, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού με τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα ασφάλειας διεθνώς.