ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Shutterstock

H Alpha Bank συμμετέχει στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων

Ο Β’ κύκλος του Προγράμματος δίνει έμφαση στη στήριξη μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν και Μεγάλες Επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής.

Στον B' κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, συμμετέχει η Alpha Bank,, στηρίζοντας ενεργά τις επιχειρήσεις της χώρας να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Alpha Bank, μέσω του Προγράμματος, θα ενισχύσει την επιχειρηματική της πελατεία, χρηματοδοτώντας ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, ενώ το Δημόσιο, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, θα εξασφαλίσει τα δάνεια που θα χορηγηθούν, με εγγύηση σε ποσοστό 80%.

Ο Β’ κύκλος του Προγράμματος δίνει έμφαση στη στήριξη μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν και Μεγάλες Επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής (εκτός από εξωχώριες επιχειρήσεις, εταιρείες συμμετοχών, επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικού τομέα, δημοσίων φορέων και των θυγατρικών τους, των ΟΤΑ και των θυγατρικών τους).

Με τη συμμετοχή της στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων με την εγγύηση κρατικών φορέων, η Alpha Bank συνεχίζει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας πόρους σημαντικού ύψους για τους Πελάτες της, τονίζει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.  

Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στον Β’ Kύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων – ΠΣΚΕ, επιλέγοντας την Alpha Bank ως την Τράπεζα από την οποία επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έτοιμη να στηρίξει επιχειρήσεις και οικονομία

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της τράπεζας τόσο ο πρόεδρός της κ. Β. Ράπανος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Β. Ψάλτης αναφέρθηκαν στους βασικούς στόχους της Alpha Bank για τα επόμενα έτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν

Οι δικαιούχοι, πραγματοποιώντας σύνδεση στο myAlpha mobile μέσω του κινητού τους, βρίσκουν αυτόματα διαθέσιμο το Freedom Pass τους, το οποίο και μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα για αγορές σε φυσικά καταστήματα και για online αγορές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Alpha Bank διακρίθηκε ως «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2021

Πρόκειται για την 4η φορά τα τελευταία έξι χρόνια που η Alpha Bank κατακτά τη διάκριση αυτή από το Euromoney, καθώς η φετινή βράβευση ακολουθεί προηγούμενες αντίστοιχες διακρίσεις των ετών 2016, 2018 και 2020.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 13 Ιουλίου στο ταμπλό του ΧΑ οι νέες μετοχές της Alpha Bank

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, οι νέες μετοχές αναμένεται να έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων των μετόχων κατά την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης τους.