ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Attica Group

Βράβευση Attica Group στα Ναυτιλιακά βραβεία της Lloyd's

H Attica Group διακρίθηκε για την επιτυχή αντιμετώπιση του υγειονομικού σκέλους της πανδημίας, μεταφέροντας πάνω από 2,4 εκατομμύρια επιβάτες από την έναρξη της πανδημίας.

Ως «Εταιρεία της Χρονιάς για την επιβατηγό Ναυτιλία» διακρίθηκε στα ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2020 της Lloyd’s List η Attica Group,  μητρική εταιρεία των Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της κριτικής επιτροπής προέρχονται από όλους τους χώρους του κλάδου εκπροσωπώντας ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων της ναυτιλίας. Η ανακοίνωση των νικητών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του Covid-19, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 σε μία virtual τελετή. Το βραβείο παρέλαβε ο CEO του Ομίλου Attica κ. Σπύρος Πασχάλης.

H Attica Group διακρίθηκε για την επιτυχή αντιμετώπιση του υγειονομικού σκέλους της πανδημίας του κορονοϊού στα πλοία της μεταφέροντας πάνω από 2,4 εκατομμύρια επιβάτες από την έναρξη της πανδημίας, αποτέλεσμα ακούραστης προσπάθειας των πάνω από 2.000 εργαζομένων της σε στεριά και θάλασσα. Η Bureau Veritas πιστοποίησε με το πιστοποιητικό SAFE Guard ότι σε κάθε ένα από τα πλοία της Attica Group λαμβάνονται ειδικά μέτρα και εφαρμόζονται διαδικασίες για την αντιμετώπιση βιολογικών κινδύνων που προέρχονται από τον COVID-19, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Η Attica Group επίσης διακρίθηκε για την αδιάλειπτη προσφορά υπηρεσιών σύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με τη νησιωτική χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξασφαλίζοντας τη μεταφορά των μόνιμων κατοίκων και όλων των αναγκαίων αγαθών στα νησιά συμβάλλοντας έτσι στην εδαφική συνέχεια και την κοινωνική συνοχή της χώρας. Τέλος, διακρίθηκε για την προσήλωση της στα ζητήματα βιωσιμότητας και στην έμφαση που δίνει στην κοινωνική προσφορά και την υπευθυνότητα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Oλοκληρώθηκε η εγκατάσταση πλυντρίδων καυσαερίων στο «BLUE STAR DELOS»

H τοποθέτηση scrubbers θα επιτρέψει σε ένα πλοίο να συνεχίσει να καταναλώνει καύσιμο υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, ενώ παράλληλα να συμμορφώνεται με το νέο όριο του 0,5%, που έχει θέσει ο ΙΜΟ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica: Έναρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσ/νίκης - Β. Αιγαίου - Κυκλάδων

Το πρώτο δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου , με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονο, Σύρο και τελικό προορισμό τον Πειραιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Group: Στις 26/1 η καταβολή της 3ης περιόδου εκτοκισμού ομολόγου

Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την 3η Περίοδο Εκτοκισμού, ανέρχεται στο ποσό των 3.024.583,33 ευρώ, ήτοι ποσό 17,283333 ευρώ ανά ομολογία, το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 3,40% ετησίως,