ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Συνεργασία Eurobank και IBM για την βελτίωση της εμπειρίας των πελατών

Η Eurobank στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα IBM Z Development & Test Environment ώστε να δημιουργήσει και να αναπτύξει τραπεζικές εφαρμογές.

Την υιοθέτηση του IBM Cloud για την παροχή νέων ψηφιακών υπηρεσιών, μειώνοντας το χρόνο που απαιτείται για τη διάθεση τους στην αγορά από την Eurobank, ανακοίνωσαν η τράπεζα και η IBΜ. Κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει το hybrid cloud της IBM, η Eurobank θα επιταχύνει το έργο της ομάδας ανάπτυξης εφαρμογών της τράπεζας και θα μπορέσει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Η Eurobank, στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα IBM Z Development &Test Environment (ZD&T) στο IBM Cloud για να δημιουργήσει και να δοκιμάσει βασικές τραπεζικές εφαρμογές, επιδιώκοντας να βελτιώσει την εμπειρία  που απολαμβάνουν οι πελάτες της.

Πλέον, η τράπεζα μπορεί να παράσχει πολλαπλά και πλήρη περιβάλλοντα ανάπτυξης και δοκιμών, που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα DevOps εργαλεία, επιταχύνοντας τους χρόνους ανάπτυξης των εφαρμογών και μειώνοντας το χρόνο που απαιτείται για τη διάθεσή τους στην αγορά. Τα εν λόγω περιβάλλοντα είναι πλήρως λειτουργικά και βρίσκονται σε διασύνδεση με τις on-premises υποδομές και εφαρμογές της τράπεζας. Αξιοποιώντας τη συγκεκριμένη διαδικασία, η Eurobank κατάφερε να προχωρήσει με επιτυχία σε μια πλήρη, δοκιμαστική αναβάθμιση του συστήματος z/OS, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην παροχή των υπηρεσιών, επιταχύνοντας τη διάθεση των νέων εκδόσεων, λόγω της δυνατότητας παράλληλων δοκιμών σε κύριες τραπεζικές εφαρμογές.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την υιοθέτηση, από την πλευρά της τράπεζας, καινοτόμων DevOps τεχνολογιών και την υλοποίηση υποδομών hybridcloud που στοχεύουν στην περαιτέρω αυτοματοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης εφαρμογών, στην πιο άμεση και γρήγορη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών και την περαιτέρω εξέλιξη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της.  

Με αφορμή τη συνεργασία, ο κ. Νίκος Μανιάτης, Διευθυντής Πωλήσεων της IBM για την Ελλάδα και την Κύπρο, ανέφερε σχετικά: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς τραπεζικών οργανισμών  που θα κυριαρχήσουν στον κλάδο. Αξιοποιώντας το hybridcloud της IBM, η Eurobank θα αποκτήσει πρόσβαση σε ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία των λειτουργιών της και θα της προσφέρουν τη δυνατότητα να παρέχει στους πελάτες της ανώτερης ποιότητας εμπειρίες με υψηλά επίπεδα ασφάλειας».

Από τη  πλευρά το, ο Χάρης Μαυράκης, επικεφαλής του τμήματος Systems Integration στη Eurobank, δήλωσε: «Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι κύριες τραπεζικές εφαρμογές παραμένουν η ραχοκοκαλιά της τραπεζικού κλάδου. Συγχρόνως, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες μας αναγκάζει, τώρα περισσότερο από ποτέ, να υιοθετήσουμε σύγχρονες και καινοτόμες πρακτικές. Καθώς προχωράμε προς έναν κόσμο που αξιοποιεί όλο και περισσότερο την τεχνολογία του cloud, η υιοθέτηση της IBM ZD&T, σε περιβάλλον hybridcloud, για την ανάπτυξη και τον έλεγχο βασικών τραπεζικών εφαρμογών, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να καινοτομήσουμε στο συγκεκριμένο τομέα, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια και τη σταθερότητα του συστήματος ΙΒΜ Z».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Κεφαλαιακό όφελος 155 εκατ. μετά το swap ελληνικών ομολόγων

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, η κίνηση προσθέτει 40 μονάδες βάσης (μ.β.) στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας. Ο δείκτης διαμορφώνεται πλέον κοντά στο 16,3% από 15,6% στο τέλους του 9μήνου.
Φώτο: Shutterstock
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την εξαγορά της ελληνικής HSBC διαπραγματεύεται η Eurobank

Όπως μεταδίδει το Bloomberg βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και το τίμημα της συναλλαγής θα μπορούσε να ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ. Η HSBC είναι η μόνη ξένη τράπεζα που διατηρεί υπηρεσίες λιανικής στην Ελλάδα.