ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συμμετοχή της Τράπεζα Πειραιώς στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Οι αιτήσεις ένταξης θα υποβάλλονται ανά περιφέρεια, και για μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, ως ημερομηνία έναρξης έχει οριστεί η 11/12, ενώ για πολυκατοικίες από τις 18/01 σε όλη την επικράτεια.

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να στηρίζει από το 2011 την προσπάθεια των ελληνικών νοικοκυριών, για ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία των κατοικιών  τους με ταυτόχρονη εξοικονόμηση του κόστους τους, συμμετέχοντας και στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους και  διαχειριστής του έχει οριστεί η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 896,75 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) προβλέπεται η ανακαίνιση τουλάχιστον 60.000 κατοικιών κατά μέσο όρο το χρόνο για την επόμενη 10ετία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα αλλά και λήψης δανείων θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του προγράμματος. Οι αιτήσεις ένταξης θα υποβάλλονται ανά περιφέρεια, και για μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, ως ημερομηνία έναρξης έχει οριστεί η 11/12/2020, ενώ οι αιτήσεις για πολυκατοικίες  θα υποβάλλονται από τις 18.01.2021 σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»  προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και της πανδημίας, παρέχει κίνητρα για υλοποίηση παρεμβάσεων  σε Φυσικά Πρόσωπα/Ιδιώτες που είναι επιλέξιμα βάσει εισοδηματικών κριτηρίων (με μέγιστο ατομικό εισόδημα 90.000€ και οικογενειακό 120.000€, για αιτήσεις μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος) και διαθέτουν επιλέξιμη κατοικία.

Το ύψος της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει έως και το 85% του επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων (σε λιγνιτικές περιοχές φτάνει το 95%), ενώ τα κόστη συμβούλου έργου, ενεργειακών επιθεωρήσεων και  επιπλέον μελετών/αδειών/πιστοποιητικών που πιθανόν να απαιτηθούν, καλύπτονται από το πρόγραμμα μέχρι των ανώτατων ορίων που τίθενται σε αυτό. Ο ανώτατος συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων δύναται να ανέλθει σε €50.000 ανά επιλέξιμη κατοικία και €80.000 σε περίπτωση αίτησης πολυκατοικίας για υλοποίηση μόνο κοινόχρηστων παρεμβάσεων, ενώ σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων της μιας αίτησης δεν μπορεί να ξεπερνά τα  €100.000.

Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική παρουσία στο «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον», έχει σχεδιάσει και προσφέρει στο νέο πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στο πλαίσιο υποστήριξης των υφιστάμενων και νέων πελατών της, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Κάλυψη έως και 100% της ιδιωτικής συμμετοχής με την παροχή επιδοτούμενου στεγαστικού δανείου (η επιδότηση αφορά στο 100% του επιτοκίου και παρέχεται από το Πρόγραμμα), χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και λοιπά έξοδα για τον Ωφελούμενο.
  • Κάλυψη τυχόν πρόσθετων δαπανών που δεν εντάσσονται ή υπερβαίνουν τον επιλέξιμο προϋπολογισμό, με τη χορήγηση Green καταναλωτικών  και επισκευαστικών δανείων με ευνοϊκούς όρους.
  • Συνεχή και άμεση υποστήριξη, σχετικά με την παροχή διευκρινίσεων και επίλυση αποριών,  μέσω όλων των Καταστημάτων του Δικτύου της, της ιστοσελίδα www.piraeusbank.gr/exoikonomisi, αλλά και της υπηρεσίας Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Τράπεζας στο 210.3288000.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο  επενδύει σε μετοχικές αξίες επιλεγμένων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διεθνώς, οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που σε κάθε χρονική συγκυρία θεωρούνται επίκαιροι και ελκυστικοί
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Ελληνικό μετακομίζει η Τρ. Πειραιώς, συμφωνία με Lamda για απόκτηση γραφείων

Η συμφωνία αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης 5ετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενέκρινε η Επ. Aνταγωνισμού την πώληση του κλάδου καρτών της Πειραιώς

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν προκαλούνται «σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα προϊόντα για την κάλυψη κτηνοτροφικών αναγκών

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμβάλει στη χρηματοδότηση της ελληνικής κτηνοτροφίας, προσφέροντας δύο νέα τραπεζικά προϊόντα σε κτηνοτρόφους που θα επιλέξουν να συνεργαστούν μαζί της.