ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Η Piraeus Real Estate στο 9ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Real Estate τόνισε ότι η αξιοσημείωτη ανάπτυξη που παρουσίασε η ελληνική αγορά ακινήτων το 2019, αλλά και τους δύο πρώτους μήνες του 2020, δείχνει αναμφίβολα ότι η ανάκαμψη του real estate δεν είναι παροδικό φαινόμενο.

Στο 9ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών δεσμών που συνδέουν την Ελλάδα με τις Αραβικές χώρες, συμμετείχε ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Real Estate Group του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Real Estate.

Συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα τη διερεύνηση των ευκαιριών στον κλάδο του real estate στην Ελλάδα υπό το πρίσμα των κινήτρων παρέχονται από την Κυβέρνηση, ο κ. Κορμάς επισήμανε ότι παραδοσιακά η Ελλάδα διατηρεί πολύ στενές οικονομικές σχέσεις με τις Αραβικές χώρες, καθώς προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες  σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, ενώ αντίστοιχα πολλές ελληνικές εταιρείες σχεδιάζουν την επέκτασή τους στις χώρες του Αραβικού κόσμου και κυρίως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Η αμοιβαία σχέση οικονομικής εμπιστοσύνης αποτυπώνεται και στον κλάδο του real estate με την σαφή προτίμηση που δείχνουν οι Άραβες επενδυτές στην Ελλάδα, ακόμα και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης», σημείωσε ο κ. Κορμάς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Real Estate τόνισε ότι η αξιοσημείωτη ανάπτυξη που παρουσίασε η ελληνική αγορά ακινήτων το 2019, αλλά και τους δύο πρώτους μήνες του 2020, δείχνει αναμφίβολα ότι η ανάκαμψη του real estate δεν είναι παροδικό φαινόμενο.

Ακόμα και κατά την διάρκεια της πανδημίας, και παρά την στάση αναμονής των περισσότερων διεθνών επενδυτών, παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά του ελληνικού real estate, επιβεβαιώνοντας πως εξακολουθεί να είναι μια ασφαλής επενδυτική επιλογή, επισήμανε  ο κ. Κορμάς και εκτίμησε ότι η έλευση των εμβολίων που θα σηματοδοτήσει την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, θα οδηγήσει την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, σε πολύ γρήγορη άνθηση για τα δεδομένα του κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Πάνω από 1 δισ. για νέους αγρότες, στόχος η ανανέωση του κλάδου

Ο Κώστας Τσιάρας τόνισε την ανάγκη ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού στη γεωργία, με στόχο την είσοδο περισσότερων νέων με γνώσεις και καινοτόμο πνεύμα. Πάνω από 1 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί στους νέους αγρότες την τελευταία πενταετία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι κινήσεις του Τζον Πόλσον και η επόμενη μέρα της Τράπεζας Πειραιώς

Η σταδιακή αποεπένδυση του Τζον Πόλσον από την Ελλάδα στρέφει το βλέμμα στην Τράπεζα Πειραιώς, με την αγορά να εξετάζει τα σενάρια για τη μετοχική της σύνθεση και την επόμενη φάση ανάπτυξης της τράπεζας.
Χρήστος Μεγάλου πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλου: Ισχυρότερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ανθεκτικότητα στις κρίσεις και προβλέπεται να αναπτύσσεται ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλώνει ο CEO της Πειραιώς. Η ναυτιλία αντιμετωπίζει προκλήσεις, αλλά το τραπεζικό ρίσκο παραμένει ελεγχόμενο.
Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Διπλασιασμός μερίσματος, «άλμα» δανείων και υψηλές αποδόσεις

Το νέο business plan της Τράπεζας Πειραιώς περιλαμβάνει διανομές περίπου 5 δισ. ευρώ στους μετόχους, διπλασιασμό μερίσματος και αύξηση δανείων στα 56 δισ. ευρώ. Μεγάλη ώθηση από την ενσωμάτωσης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Κατάστημα Τράπεζας Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Δημιουργεί μια νέα ψηφιακή αγορά για τους αγρότες

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Wikifarmer δημιούργησαν το ψηφιακό marketplace FarmClick, δίνοντας στους αγρότες τη δυνατότητα να συγκρίνουν τιμές και είδη για την παραγωγή τους, ενώ παράλληλα στηρίζει και τη χρηματοδότησή τους.