ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Intracom: Συρρίκνωση 96% στα κέρδη προ φόρων για το 9μηνο

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου έφθασαν στο εννεάμηνο τα 0,4 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις του να υποχωρούν κατά 14,1% και να διαμορφώνονται στα 312,6 εκατ.

Από κέρδη σε ζημιές πέρασε το γ' τρίμηνο του έτους η Intracom, ενώ στο 9μηνο τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας συρρικνώθηκαν κατά 96%, καθώς οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 14%.

Παράλληλα ο όμιλος στην ανακοίνωσή του και αναφορικά με τη συνολική επίδραση της πανδημίας στα μεγέθη και τη δραστηριότητά του το επόμενο διάστημα τονίζει ότι «ο Όμιλος ελέγχει συστηματικά κάθε παράγοντα κινδύνου και εξετάζει την επίδραση της πανδημίας σε όλα τα στοιχεία του ενεργητικού του, προκειμένου να αποτυπωθούν εύλογα στις οικονομικές του καταστάσεις. Η εν λόγω επίδραση δεν είναι δυνατόν να ποσοτικοποιηθεί στην παρούσα χρονική στιγμή, δεδομένου του εξαιρετικά ρευστού περιβάλλοντος».

Η ανακοίνωση του ομίλου

  • Ενοποιημένες πωλήσεις 9M 2020 στα € 312,6 εκατ., έναντι πωλήσεων € 364 εκατ. το 9Μ 2019.
  • EBITDA στα € 9,6 εκατ., έναντι € 20,2 εκατ. στο 9Μ 2019
  • Με εξαίρεση την κατασκευαστική δραστηριότητα, οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Ομίλου παρουσιάζουν σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα.
  • Νέες συμβάσεις εννεαμήνου ύψους € 625 εκατ.
  • Ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 30/9/2020: € 1,3 δισ.

Η αρνητική επίδραση της πανδημίας στην κατασκευαστική δραστηριότητα του Ομίλου οδήγησε σε υποχώρηση των ενοποιημένων οικονομικών μεγεθών στο εννεάμηνο του 2020 έναντι του εννεάμηνου 2019, με τη σημαντικότερη επιβάρυνση να προέρχεται από το τρίτο τρίμηνο. Οι καθυστερήσεις στην απορρόφηση κατασκευαστικών έργων που υλοποιούνται, όσο και στην υπογραφή νέων κατασκευαστικών έργων, επηρέασαν σημαντικά όλα τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου.

Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε € 312,6 εκατ. έναντι €364 εκατ. το εννεάμηνο 2019, και η λειτουργική κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε σε € 9,6 εκατ. έναντι € 20,2 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Η λειτουργική κερδοφορία ΕΒΙΤ του 9Μ 2020 είναι οριακά θετική, καθώς το Q3 2020 διαμόρφωσε ζημίες € 5,6 εκατ.

Intracom

 

Ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου κατά το Q3 2020 παρουσίασε αύξηση € 17,4 εκατ. ως συνέπεια της ανάγκης ενίσχυσης των εταιριών με κεφάλαιο κίνησης. Την 31/12/2019, ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου ανερχόταν σε € 202 εκατ.

Intracom, daneia

 

Η εξάπλωση του COVID-19 στον Όμιλο INTRACOM HOLDINGS έχει επίδραση κυρίως στην κερδοφορία του, στο βαθμό που επηρεάζει την κατασκευαστική του δραστηριότητα. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες αν και έχουν σημαντικά βελτιωμένα μεγέθη δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν την παραπάνω επίδραση. Το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της πανδημίας και των απαραίτητων περιοριστικών μέτρων δεν αφήνουν περιθώρια ανάκτησης των απωλειών μέσα στο έτος, αντίθετα εκτιμάται ότι θα τα επιβαρύνουν περαιτέρω.

Επιπλέον, ο Όμιλος ελέγχει συστηματικά κάθε παράγοντα κινδύνου και εξετάζει την επίδραση της πανδημίας σε όλα τα στοιχεία του ενεργητικού του, προκειμένου να αποτυπωθούν εύλογα στις οικονομικές του καταστάσεις. Η εν λόγω επίδραση δεν είναι δυνατόν να ποσοτικοποιηθεί στην παρούσα χρονική στιγμή, δεδομένου του εξαιρετικά ρευστού περιβάλλοντος.

Ο Όμιλος εφαρμόζει σχολαστικά όλα τα επιβεβλημένα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων και συνεργατών του και διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των θυγατρικών του. Παρά τα επιβαρυμένα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του έτους και την έντονη αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, η Διοίκηση του Ομίλου, παραμένει αισιόδοξη ότι οι όποιες απώλειες είναι ανακτήσιμες μέσα στα επόμενα έτη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intracom Telecom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανάληψη έργου «Έξυπνων Πόλεων» στο Βελιγράδι από την Intracom Telecom

Έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών, η πόλη του Βελιγραδίου αναζήτησε λύσεις για την παρακολούθηση και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.