ΓΔ: 898.96 0.86% Τζίρος: 50.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ζημιογόνο λόγω πανδημίας το 9μηνο για την Optronics

Η εταιρεία είχε ζημίες προ φόρων ύψους 322.000 ευρώ για το 9μηνο, ενώ αυτές διαμορφώθηκαν στα 89.000 ευρώ στο γ' τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σημαντικό πλήγμα προκάλεσε η πανδημία στην εταιρεία Optronics, καθώς εμφάνισε προ φόρων ζημίες 322.000 ευρώ στο εννεάμηνο, με τον κύκλο εργασιών της να υποχωρεί στα 1,6 εκατ. ευρώ έναντι 7,2 εκατ. που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου μένος. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η πανδημία που έπληξε όλον τον πλανήτη εξαιτίας του ιού COVID-19, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στις οικονομικές δραστηριότητες σε παγκόσμια κλίμακα. Η εταιρεία δεν πραγματοποίησε τα σχέδια της καθώς επιρεάστηκε απο την αναβολή έργων πελατών της και απο την ακύρωση συμβάσεων που αφορούσαν ειδικότερα σε ξενοδοχειακές μονάδες τις οποίες είχε αναλάβει για το 2020 αλλα ματαιώθηκαν απο τους ξένους επενδυτές. Τα «lockdown” ή ελληνιστί τα «απαγορευτικά» της Ελληνικής Οικονομίας στις αρχές του χρόνου και στο τέλος αυτού, επιδείνωσαν την κατάσταση των αποτελεσμάτων του εννεάμηνου 2020.

Η διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για τα έσοδά της και τα αποτελέσματα για το 2020. Οι δραστηριότητες της εταιρείας στο σύνολό τους έχουν παρουσιάσει μείωση.

Οι ταμιακές ροές, μετά και από την λήψη των επιστρεπτέων προκαταβολών παραμένουν θετικές, γεγονός που εξασφαλίζει στην εταιρεία τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τα σχέδια της για την επόμενη διετία.

Optronics
Optronics

Οι δραστηριότητες της εταιρείας συνεχίζονται και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται λόγω του COVID-19. Επίσης έχει σχεδιαστεί ένα γενικό πλάνο αντιμετώπισης κινδύνων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.

Η εταιρεία συνεχίζει να διαπραγματεύεται νέα έργα, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και να σχεδιάζει την επόμενη χρονιά βάζοντας νέους στόχους. Μέχρι την λήξη της χρήσης αναμένεται να έχουν ήδη εκτελεστεί και τιμολογηθεί τουλάχιστον 10 μικρής έκτασης ήδη δρομολογημένα έργα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν την παρούσα στιγμή η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνει το επενδυτικό της κοινό ότι ο COVID-19 δεν θα αφήσει αλώβητη την τρέχουσα χρήση και πιθανά και το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Ζητά μέριμνα για τη διασφάλιση επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας

Η ζήτηση ρεύματος αναμένεται να κυμανθεί στις 302 γιγαβατώρες και θα καλυφθεί κατά κύριο λόγο από τις μονάδες φυσικού αερίου (47%) και ανανεώσιμες πηγές (29%). Ακολουθούν οι εισαγωγές και τα υδροηλεκτρικά (από 9%) και οι λιγνιτικές μονάδες με 7%.