ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Logismos: Ζημίες προ φόρων και τόκων 101.740 ευρώ στο 9μηνο

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε στα 1,6 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της οποίας αναμένει επιστροφή της δραστηριότητάς της σε κανονικές συνθήκες το γ' τρίμηνο του 2021.

Η αναστολή λειτουργίας αρκετών πελατών της εταιρείας Logismos εκτός Ελλάδος οδήγησε σε υποχώρηση των κύκλο εργασιών της για το 9μηνο, ενώ παράλληλα υπήρξε διεύρυνση των ζημιών προ φόρων και τόκων για το ίδιο διάστημα. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

H εταιρεία Logismos – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. (Εφεξής: η Εταιρεία) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία της κοινοποιήθηκε την 18/11/2020 ανακοινώνει τα ακόλουθα:

α) Έσοδα από πωλήσεις, κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT), και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2020 και σε σωρευτική βάση, καθώς και τα αντίστοιχα συγκριτικά μεγέθη της περσινής περιόδου, όπως αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:

Logismos

Η μείωση του κύκλου εργασιών του εννεαμήνου του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2019 οφείλεται στις επιπτώσεις από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, κυρίως λόγω αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων πελατών της Εταιρείας στο εξωτερικό.

β) Σημαντικές μεταβολές στην δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση καθώς και λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το γ’ τρίμηνο του 2020: Κατά την 30/9/2020, δεν υπήρξαν σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση, καθώς και λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης της Εταιρείας σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη κατά την 30/6/2020.

γ) Επιπτώσεις από την εξάπλωση του COVID-19: Η Διοίκηση της Εταιρείας, ως υπεύθυνη επιχείρηση εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση, την ταχεία εξάπλωση του ιού και την επίδρασή του στην οικονομία και την ευρύτερη κοινωνία. Στην παρούσα φάση ωστόσο, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια των εργαζομένων της η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται απομακρυσμένα.

Δεδομένων των συνθηκών αβεβαιότητας που επικρατούν λόγω της πανδημίας, η Εταιρεία εκτιμά ότι σε επίπεδο πωλήσεων η κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη. Ειδικότερα το Δ’ τρίμηνο του 2020 και το Α’ τρίμηνο του 2021 θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το Γ’ τρίμηνο του 2020 με αντίστοιχα μειωμένα αποτελέσματα λόγω αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων πελατών κυρίως στο Εξωτερικό. Η Εταιρεία ελπίζει ότι θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση της οικονομίας και αντίστοιχα των αποτελεσμάτων της εταιρείας από το Β’ Τρίμηνο του 2021 και επαναφορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κανονικά επίπεδα από το Γ’ τρίμηνο 2021 υπό την προϋπόθεση της ομαλής και θετικής εξέλιξης αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

capital_maritime
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 25 Οκτωβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών της Capital

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της oμολογίας είναι με λατινική γραμματοσειρά «CPLPB1». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των oμολογιών της eταιρίας είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία, το 100% της ονομαστικής αξίας της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η απόκτηση ελέγχου από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο καζίνο Ελληνικού

Οι σχετικές αποφάσεις και τα πρόσθετα δικαιολογητικά διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συμπληρωματικά στο περιεχόμενο του φακέλου που είχε αποσταλεί ήδη από τις 8.3.2021, για την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξιφαράς: Η ΔΕΠΑ Εμπορίας μπορεί να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι χάρη στις καίριες κινήσεις και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει υιοθετήσει από το 2019 η εταιρεία, ήταν σε θέση να επωμιστεί το οικονομικό βάρος της έκπτωσης 15% στους καταναλωτές.
klefer-petroxeilos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Να φτάσει το 1 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2024 φιλοδοξεί η klEFER

Έχοντας διπλασιάσει τα τελευταία χρόνια την εγκατεστημένη ισχύ, η klEFER θέτει στόχο να διευρύνει την παρουσία της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα διευρύνει το «τεχνολογικό» της χαρτοφυλάκιο.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νομικές ενέργειες κατά του ΕΦΚΑ από τον σύλλογο εργαζομένων της Alpha Bank

Ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank αναφέρει στην ανακοίνωση του πως ο ΕΦΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017 παρακρατούσε παράνομα μέχρι το 2020 ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΕΤΕ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.