ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Lavipharm

Η Lavipharm δεν συνδέεται με την υπόθεση του Τ. Λαβίδα

Η υπόθεση που ερευνούν οι αμερικανικές αρχές και για την οποία παραμένει υπό κράτηση ο Τ. Λαβίδας δεν συνδέεται με την Lavipharm, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη. Πτώση 12% σήμερα για τη μετοχή.

Αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι αμερικανικές αρχές, περί εμπλοκής σε υπόθεση κατάχρησης εμπιστευτικών πληροφοριών, ο Τηλέμαχος Λαβίδας, που παραμένει υπό κράτηση στις ΗΠΑ, ενώ η Lavipharm ανακοίνωσε ότι η υπόθεση που ερευνάται δεν συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο με την εταιρεία.

Πάντως, η μετοχής της Lavipharm, που διαπραγματεύεται υπό επιτήρηση στο ΧΑ, σημειώνει σήμερα μεγάλη πτώση, κατά 12%.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο όνομα του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Lavipharm A.E., σχετικά με υπόθεση που διερευνάται από τις Αρχές στις ΗΠΑ, η Lavipharm A.E. ενημερώνει ότι η υπόθεση δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την Εταιρεία.

Τον χειρισμό της υπόθεσης, για την οποία ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας έχει δηλώσει μη παραδοχή των κατηγοριών, έχουν αναλάβει οι δικηγόροι του στην Αμερική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Ποια είναι η τιμή διάθεσης και η αναλογία των νέων μετοχών στην ΑΜΚ

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.
Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lavipharm: Υποχώρηση της κερδοφορίας παρά την άνοδο των πωλήσεων

Στα 21,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ενοποιημένες πωλήσεις, μετά την αφαίρεση των rebates και clawbacks στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σημειώνοντας αύξηση 8% έναντι του 2021. Υποχώρησαν κατά 22% τα EBITDA λόγω απώλειας εσόδων ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.
Lavipharm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλασιασμός της κερδοφορίας για τη Lavipharm στο εννεάμηνο

Αύξηση 16,9% του κύκλου εργασιών της Lavipharm που ανήλθε στα 27,38 εκατ. ευρώ. Μειώθηκε ο δανεισμός στα 34,77 εκατ. ευρώ ενώ η αύξηση του κόστους ενέργειας δεν αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία της εταιρείας.