ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου

Κ. Βασιλείου: Κεντρικός ο ρόλος της Eurobank στη χρηματοδότηση του Ελληνικού

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank χαρακτήρισε το έργο του Ελληνικού έργο ορόσημο για την Ελλάδα. Τεράστια ευκαιρία οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Την σημασία της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό υπογράμμισε στην τοποθέτησή του στο συνέδριο της Capital Link ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου. 

«Tο έργο του Ελληνικού, έργο - ορόσημο για την Ελλάδα και το μεγαλύτερο αστικό, αναπτυξιακό project στην Ευρώπη, είναι καθοδόν, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία καθώς όλοι επιδιώκουμε να αποδειχθεί το 2021 έτος ανάκαμψης από τη φετινή, βαθιά ύφεση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, με την ελπίδα να το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα», τόνισε.

«Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η Eurobank στηρίζει σταθερά και στρατηγικά κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με στόχο την ταχεία επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Η Τράπεζα έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην άντληση των κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου του Ελληνικού, η πρόοδος στο οποίο αποτελεί, διεθνώς, δείκτη για την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας αλλά και δείκτη για την ετοιμότητα και την δυνατότητα της χώρας να οργανώνει και να υλοποιεί έργα τέτοιας εμβέλειας, σημασίας και πολυπλοκότητας. Η Eurobank είχε ηγετική, συντονιστική και οργανωτική εμπλοκή , στις τρεις παράλληλες διαδικασίες άντλησης κεφαλαίων της Lamda Development: Την έκδοση και κάλυψη δανείων και εγγυήσεων έως 1,68 δισ. ευρώ, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €650 εκατ. και την έκδοση διαπραγματεύσιμων ομολογιών 320 εκατ. ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό ότι η πρώτη αυτή φάση του έργου, συνολικού ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ, έχει καλυφθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό από ελληνικά κεφάλαια, εξέλιξη που αποδεικνύει, στην πράξη, τις δυνατότητες της ελληνικής κεφαλαιαγοράς να υποστηρίξει την ανάπτυξη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με έργα μεγάλης εμβέλειας. Με τη συναλλαγή αναδεικνύεται όχι μόνο η οργανωτική ικανότητα της Τράπεζας μας να υποστηρίζει συνολικά και χρηματοδοτικά τέτοιου βεληνεκούς projects αλλά και ο κεντρικός ρόλος της  στις ελληνικές αγορές κεφαλαίου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα και μια δυνατή εγχώρια κεφαλαιαγορά, είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για την πορεία μας τα επόμενα χρόνια, ενόψει των μεγάλων ευκαιριών που θα προκύψουν στο πλαίσιο των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων και  της αξιοποίησης των τεράστιων κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Έρχεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχει δει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank υπογράμμισε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την οικονομία, την εξυγίανση των τραπεζών και την αφθονία διαθέσιμων κεφαλαίων για επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο δημιουργείται από την Eurobank Asset Management

Πρόκειται για το (LF) Fund of Funds GLOBAL MEGATRENDS, το οποίο επικεντρώνεται σε megatrends σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις καινοτόμες τεχνολογίες, τις δημογραφικές αλλαγές και την υγεία, ακολουθώντας μια πειθαρχημένη διαδικασία που ενσωματώνει κριτήρια ESG.