ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γεωργακόπουλος (Intrum): Σημαντικό εργαλείο ο νέος πτωχευτικός

Μιλώντας στο Capital Link Forum, o επικεφαλής της Intrum Hellas τόνισε ότι ο νέος νόμος αποτελεί ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με σειρά από καινοτομίες.

Κρίσιμη μεταρρύθμιση για την ανάκαμψη της οικονομίας, την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την απελευθέρωση υγιών δυνάμεων στην αγορά και παράλληλα, την προστασία των αδύναμων δανειοληπτών, χαρακτήρισε το νέο νόμo για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Managing Director της Intrum Hellas.

Μιλώντας στο Capital Link Forum, o κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι ο νέος νόμος αποτελεί ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με σειρά από καινοτομίες, όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, με συμμετοχή του Δημοσίου, προς αποφυγή της πτώχευσης, η ταχύτητα στις διαδικασίες, και οι σύντομες προθεσμίες, ακόμη και στις αποφάσεις των δικαστηρίων, η διαφάνεια με την ψηφιοποίηση και τον αυτοματισμό των διαδικασιών καθώς και η ευελιξία, είτε με προληπτική ρύθμιση των υποχρεώσεων είτε με την παροχή της δεύτερης ευκαιρίας.

Στους οφειλέτες, ο νέος νόμος επιτρέπει τη δυνατότητα επανένταξης στην παραγωγική διαδικασία, είπε ο επικεφαλής της Intrum Hellas, δίνοντας μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία είτε μέσω ρύθμισης οφειλών, είτε με ρευστοποίηση και απαλλαγή από χρέη. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, η βελτίωση της ειδικής διαχείρισης είναι σημαντική τόσο για την βιωσιμότητα παραγωγικών μονάδων όσο και για τους εργαζομένους ενώ ο νόμος κάνει μνεία για την προστασία των αδυνάμων, εισάγοντας και τον Φορέα Απόκτησης και Εκμίσθωσης Ακινήτων που αποτελεί καινοτομία.

Το νέο πλαίσιο, τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος, συμβάλλει καίρια στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων και στην υλοποίηση πλάνων μείωσης των NPEs και είναι θετικό για την οικονομία εν γένει αφού επιτρέπει απαλλαγή από επιχειρήσεις ζόμπι που νοθεύουν τον ανταγωνισμό και μεταφορά κεφαλαίων σε παραγωγικές επενδύσεις, επιτρέποντας στις τράπεζες να επικεντρωθούν στην χρηματοδότηση της οικονομίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Γεωργακόπουλος εκτίμησε ότι ο νέος νόμος λειτουργεί ενισχυτικά και για την προσέλκυση επενδύσεων αφού δημιουργείται ένα σαφές και διαφανές πλαίσιο και ταυτόχρονα, με την εφαρμογή του αναδεικνύονται ευκαιρίες κυρίως μέσα από αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων και κλάδων. Όπως πρόσθεσε, οι προκλήσεις για την ορθή εφαρμογή του νέου πλαισίου είναι η επιτάχυνση έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων στην πράξη, η διατήρηση της κουλτούρας των έγκαιρων πληρωμών, όπως και η άμεση έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που χρειάζονται για την έναρξη εφαρμογής του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γεωργακόπουλος: Απαιτείται πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια που «θεραπεύονται»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν κανόνες για την επάνοδο στο τραπεζικό σύστημα των δανείων που περιλαμβάνονται σε τιτλοποιήσεις και τα οποία μέσω της διαχείρισης, γίνονται και πάλι εξυπηρετούμενα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι εταιρείες διαχείρισης μπορούν να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Intrum Hellas, κ. Γ. Γεωργακόπουλο, ο ρόλος των εταιρειών διαχείρισης είναι κομβικός για την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και κλάδων και για την προσέλκυση ιδιωτικών  κεφαλαίων.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στην Intrum χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων ύψους 1,7 δισ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πως το χαρτοφυλάκιο που μεταβιβάστηκε στην Intrum αποτελείται από 53.000 δάνεια. Το τίμημα της συναλλαγής αντιστοιχεί σε περίπου 6% της μεικτής λογιστικής αξίας.