ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
fatsea-intrum
Φώτο: H Αλεξάνδρα Φατσέα, General Manager, Retail, SB & Agri Recovery της Ιntrum Hellas

Ιδιαίτερα σημαντικοί οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι για τις επιχειρήσεις

«Σήμερα, είμαστε όλοι πιο έτοιμοι από ποτέ να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία», όπως υπογράμμισε η κα Αλ. Φατσέα, General Manager, Retail, SB & Agri Recovery της Ιntrum Hellas.

Η τεχνογνωσία των διαχειριστών απαιτήσεων και τα εργαλεία που παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε συνδυασμό με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που είναι διαθέσιμοι για τις επιχειρήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να επωφεληθούν από βιώσιμες λύσεις που θα τους επιτρέψουν να εξυπηρετήσουν εκ νέου τις οφειλές τους ήταν μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε η κα Αλεξάνδρα Φατσέα, General Manager, Retail, SB & Agri Recovery της Ιntrum Hellas, στο διεθνές DDC Conference, NPL Management Greece 2022. 

«Σήμερα, είμαστε όλοι πιο έτοιμοι από ποτέ να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία», είπε η κα Φατσέα, και αναφέρθηκε στη θετική αντιμετώπιση από πλευράς οφειλετών, την ικανότητα των servicers να διαχειριστούν και τις πιο σύνθετες περιπτώσεις, το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και κυρίως το νόμο Δεύτερης Ευκαιρίας, τις βελτιωμένες δικαστικές διαδικασίες, ακόμη και την ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων.

Έμφαση έδωσε επίσης στους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους οι επιχειρήσεις, εθνικούς και ευρωπαϊκούς και κυρίως το ΕΣΠΑ. «Στην Intrum, βοηθούμε τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν με στόχο, όχι μόνο την αναδιάρθρωση του χρέους τους αλλά την επαναφορά τους σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», επισήμανε η κα Φατσέα. «Παίρνουμε πολύ σοβαρά τον ρόλο μας, στην ανάπτυξη μιας υγιούς οικονομίας και την προστασία των κοινωνικά ευαίσθητων συμπολιτών μας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις μακροοικονομικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στα δανειακά χαρτοφυλάκια, υπογράμμισε την ετοιμότητα των servicers. «Eμείς στην Intrum ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στις πιέσεις που προκάλεσε η πανδημία, με αποτελεσματικές λύσεις στήριξης των οφειλετών, και είμαστε έτοιμοι και τώρα εάν χρειαστεί. Ωστόσο διατηρούμε αισιοδοξία για το ύψος της επίπτωσης, κυρίως λόγω της ανθεκτικότητας της οικονομίας και της καλής δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με τις ρυθμίσεις οφειλών», είπε χαρακτηριστικά η κα Φατσέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πιθανή διανομή ομολόγων σε μετόχους μετά την ολοκλήρωση «Sunrise II»

Το 44% των ομολόγων ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας αποκτήθηκε από την Intrum, ενώ το 7% από τη Serengeti Opportunities Partners, με την Πειραιώς να διατηρεί το 100% των ομολόγων υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στην Intrum χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων ύψους 1,7 δισ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πως το χαρτοφυλάκιο που μεταβιβάστηκε στην Intrum αποτελείται από 53.000 δάνεια. Το τίμημα της συναλλαγής αντιστοιχεί σε περίπου 6% της μεικτής λογιστικής αξίας.