ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Intrum Hellas: «Θεραπευμένα» δάνεια 300 εκατ. επέστρεψαν στην Τρ. Πειραιώς

Βιώσιμες λύσεις εξυπηρέτησης επέτρεψαν την επαναφορά «κόκκινων» δανείων στην κανονικότητα. Στόχος της Intrum Hellas είναι να ενθαρρύνει και συνενώσεις εταιρειών για τη δημιουργία πιο ανθεκτικών σχημάτων.

Τη... θεραπεία προβληματικών δανείων ύψους 300 εκατ. ευρώ πέτυχε το 2020 η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, Intrum Hellas, δάνεια που επέστρεψαν στην Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια που είχαν μεταφερθεί στην Intrum το 2019, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς, και τα οποία μέσω ρυθμίσεων επανήλθαν σε καθεστώς εξυπηρέτησης και πλέον, μετά την εκπλήρωση των σχετικών εποπτικών απαιτήσεων, επέστρεψαν στο χαρτοφυλάκιο δανείων της Τρ. Πειραιώς ως εξυπηρετούμενα.

Σύμφωνα με πηγές της Intrum η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων και η επάνοδος προβληματικών δανείων στην κανονικότητα αποτελεί το βασικό στόχο και εκεί επικεντρώνονται η στρατηγική και οι προσπάθειες της Intrum Hellas. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζει τις δυνατότητες συνεργασιών και συνένωσης δυνάμεων μικρών και μεσαίου μεγέθους εταιρειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υψηλών υποχρεώσεων με στόχο τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών και ανθεκτικών σχημάτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και εταιρείες του τουριστικού τομέα. Σημειώνεται ότι με τη δημιουργία ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων, με παράλληλη επίλυση του προβλήματος των υψηλών δανειακών υποχρεώσεων, θα μπορέσουν οι εταιρείες να έχουν πρόσβαση στους επενδυτικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι η Intrum Hellas βρίσκεται στον έλεγχο του σουηδικού Ομίλου Intrum, από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με παρουσία σε 24 αγορές της Ευρώπης, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχει το 20%. Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Hellas είναι ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Τέλος, οι άνθρωποι της Intrum Hellas προετοιμάζονται για συναλλαγές πωλήσεων δανείων που έχουν αποκτήσει οι εταιρείες διαχείρισης και μεταξύ των συναλλαγών αυτών θα περιλαμβάνονται και πωλήσεις χαρτοφυλακίων δανείων, που έχουν εξυγιανθεί, προς τις τράπεζες. Ανάλογες συναλλαγές αναμένονται και μεταξύ των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων με στόχο την συγκέντρωση δανείων που εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Από την κρίση, στην εξυγίανση και τη δυναμική φυγή προς τα εμπρός

Από «μαύρο πρόβατο» του κλάδου με δείκτη NPEs 50%, θα παρουσιάσει στο α' εξάμηνο μονοψήφιο δείκτη επισφαλειών, έσοδα ρεκόρ, ισχυρή πιστωτική επέκταση και ενίσχυση κεφαλαιακής επάρκειας. Προς αναθεώρηση των εφετινών στόχων και του business plan.
bank, trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Ισχυρή βελτίωση μεγεθών με αιχμή νέα δάνεια - προμήθειες

Τα αποτελέσματα του β' τριμήνου επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη του κλάδου που επωφελείται από την πολύ καλή πορεία της εγχώριας οικονομίας. Αισιοδοξούν οι διοικήσεις για τη συνέχεια και την επίτευξη των στόχων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αγορά των «κόκκινων» δανείων και η «ακτινογραφία» των servicers

Παρά τον μεγάλο αριθμό εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων η αγορά των NPL κυριαρχείται από τέσσερις εταιρίες. Η σύνδεση doValue, Intrum, Cepal με τις συστημικές τράπεζες και η ξεχωριστή περίπτωση της Quant.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος «εκτροχιασμού» του Σχεδίου Ηρακλής, αναταράξεις και στην αγορά ακινήτων

Η αποχή των συμβολαιογράφων τον Ιούνιο απειλεί με ανατροπή τα business plan ανάκτησης «κόκκινων» δανείων. Πάνω από 150 εκατ. ευρώ δεν μπορούν να εισπράξουν οι servicers από καθυστερήσεις στη σύνταξη πίνακα κατάταξης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Διπλασιασμός εσόδων, μέρισμα και δημιουργία neobank

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρ. Μεγάλου για το νέο business plan, τη δημιουργία νέας ψηφιακής τράπεζας, τη διανομή μερίσματος, την οικονομία και τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία.