ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Intrum Hellas: «Θεραπευμένα» δάνεια 300 εκατ. επέστρεψαν στην Τρ. Πειραιώς

Βιώσιμες λύσεις εξυπηρέτησης επέτρεψαν την επαναφορά «κόκκινων» δανείων στην κανονικότητα. Στόχος της Intrum Hellas είναι να ενθαρρύνει και συνενώσεις εταιρειών για τη δημιουργία πιο ανθεκτικών σχημάτων.

Τη... θεραπεία προβληματικών δανείων ύψους 300 εκατ. ευρώ πέτυχε το 2020 η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, Intrum Hellas, δάνεια που επέστρεψαν στην Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια που είχαν μεταφερθεί στην Intrum το 2019, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς, και τα οποία μέσω ρυθμίσεων επανήλθαν σε καθεστώς εξυπηρέτησης και πλέον, μετά την εκπλήρωση των σχετικών εποπτικών απαιτήσεων, επέστρεψαν στο χαρτοφυλάκιο δανείων της Τρ. Πειραιώς ως εξυπηρετούμενα.

Σύμφωνα με πηγές της Intrum η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων και η επάνοδος προβληματικών δανείων στην κανονικότητα αποτελεί το βασικό στόχο και εκεί επικεντρώνονται η στρατηγική και οι προσπάθειες της Intrum Hellas. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζει τις δυνατότητες συνεργασιών και συνένωσης δυνάμεων μικρών και μεσαίου μεγέθους εταιρειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υψηλών υποχρεώσεων με στόχο τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών και ανθεκτικών σχημάτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και εταιρείες του τουριστικού τομέα. Σημειώνεται ότι με τη δημιουργία ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων, με παράλληλη επίλυση του προβλήματος των υψηλών δανειακών υποχρεώσεων, θα μπορέσουν οι εταιρείες να έχουν πρόσβαση στους επενδυτικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι η Intrum Hellas βρίσκεται στον έλεγχο του σουηδικού Ομίλου Intrum, από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με παρουσία σε 24 αγορές της Ευρώπης, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχει το 20%. Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Hellas είναι ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Τέλος, οι άνθρωποι της Intrum Hellas προετοιμάζονται για συναλλαγές πωλήσεων δανείων που έχουν αποκτήσει οι εταιρείες διαχείρισης και μεταξύ των συναλλαγών αυτών θα περιλαμβάνονται και πωλήσεις χαρτοφυλακίων δανείων, που έχουν εξυγιανθεί, προς τις τράπεζες. Ανάλογες συναλλαγές αναμένονται και μεταξύ των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων με στόχο την συγκέντρωση δανείων που εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος ντόμινο στις τιτλοποιήσεις από το «πάγωμα» των πλειστηριασμών

Επιστολές από τράπεζες και servicers στην κυβέρνηση. Προειδοποιούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, ότι είναι αδύνατον να επιτευχθούν οι στόχοι ανακτήσεων και ζητούν παράταση της προθεσμίας στους 36 μήνες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Από μαύρο πρόβατο στις... ουρές επενδυτών για την ΑΜΚ

Πώς από αδύναμος κρίκος η Τράπεζα Πειραιώς πετυχαίνει την ολική επιστροφή στην κανονικότητα με την εξυγίανση του ισολογισμού της. Norges, BlackRock, Fidelity, Bain κ.α. μεταξύ των θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πού θα «προσγειωθεί» η μετοχή μετά την αύξηση κεφαλαίου

Σήμερα το Ενημερωτικό Δελτίο, αύριο ανοίγει το βιβλίο προσφορών, μέχρι την Παρασκευή οι εγγραφές. Συμμετοχή από Πόλσον, Μυστακίδη, Helikon και ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια. Tι εκτιμούν αναλυτές για τη μετοχή.