ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
marina_alimos
Μαρίνα Αλίμου. Πηγή: Shutterstock.

Η Reds αναλαμβάνει τη μελέτη - κατασκευή των έργων στην Μαρίνα Αλίμου

Το συμβατικό τίμημα που θα λάβει η Reds ως κατασκευαστής για την εκτέλεση των εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της ορίζεται στο ποσό των 48,3 εκατ. ευρώ.

Σύμβαση Μελέτης - Κατασκευής με την εταιρεία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Μονοπρόσωπη ΑΕ» υπέγραψε η Reds, για την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή του έργου παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Αλίμου και χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και /ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και /ή της θαλάσσιας ζώνης της Μαρίνας Αλίμου. 

Το συμβατικό τίμημα που θα λάβει η Reds ως κατασκευαστής για την εκτέλεση των εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της από τη σύμβαση Μελέτης-Κατασκευής, ορίζεται στο ποσό των 48,3 εκατ. ευρώ και θα αναλάβει όλες τις ευθύνες από τη Σύμβαση Παραχώρησης που αφορούν τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, παρέχοντας σε αυτόν και τις σχετικές εγγυήσεις.

Σημειώνεται πως η Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Μονοπρόσωπη ΑΕ, η οποία θα συμβληθεί στην ανωτέρω σύμβαση με την Reds, αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την εταιρεία, δεδομένου ότι ο μοναδικός της μέτοχος, η εταιρεία Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ έχει ως μοναδική μέτοχο την εταιρεία Ελλάκτωρ ΑΕ η οποία τελευταία είναι μέτοχος κατά το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου δόθηκε στην εταιρεία Άκτωρ Παραχωρήσεις για 40 έτη, με το συνολικό τίμημα να φθάνει στα 57,5 εκατ. ευρώ. 

Η μαρίνα Αλίμου είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ. Η μαρίνα Αλίμου προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας. 

Η εταιρεία «Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα. Τα έργα ανάπτυξης, πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν, επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πίσω στα κέρδη η ΑΚΤΩΡ το α' τρίμηνο 2022 μετά τις ζημιές των 470 εκατ.

Αποδίδει καρπούς η προσπάθεια ανάταξης του κατασκευαστικού τομέα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ, Χρ. Παναγιωτόπουλος. Τι λέει για τα νέα έργα, το κτήμα Καμπά και την κόντρα των μετόχων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Καμπάνα» 31,5 εκατ. δολ. στην Ελλάκτωρ από διαιτησία έργου στο Κατάρ

Υπεργολάβος δικαιώθηκε σε διεκδίκηση οφειλής 98,5 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία που κατασκεύασε το μετρό στην Ντόχα, όπου η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει με ποσοστό 32%. Θα υποβληθεί αγωγή ακύρωσης της απόφασης.