ΓΔ: 903.97 -0.46% Τζίρος: 19.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:42:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Alpha Bank: Overweight και τιμή - στόχος ευρώ 1,20 από την JP Morgan

H Alpha Bank βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να επιταχύνει την πορεία της προς την κανονικότητα και τη μείωση των ΜΕΑ, ενώ διαθέτει τα εχέγγυα, ως η Τράπεζα με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ στην Ελλάδα να απορροφήσει σύντομα το σοκ της πανδημίας.

Την ισχυρή της εμπιστοσύνη προς την μετοχή της Alpha Bank διατυπώνει για μία ακόμη φορά η JP Morgan σε πρόσφατη έκθεσή της, δίνοντας τιμή-στόχο Ευρώ 1,20 και upside 26%, ενώ τηρεί στάση “overweight (καλύτερη της αγοράς με περιθώρια ανόδου).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μεγάλου επενδυτικού οίκου, η Alpha Bank βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, προκειμένου να επιταχύνει την πορεία της προς την κανονικότητα και τη δραστική μείωση των ΜΕΑ, ενώ διαθέτει όλα τα εχέγγυα, ως η Τράπεζα με το καλύτερο κεφαλαιακό προφίλ στην Ελλάδα (best in class capitalization) να απορροφήσει σύντομα το shock από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2020 η Alpha Bank ολοκλήρωσε τη διαδικασία εσωτερικού μετασχηματισμού των θυγατρικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κίνηση που εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάδειξη αξίας στον όμιλο.

Ειδικότερα, η Alpha Bank ενοποιεί κάτω από μια 100% θυγατρική holding εταιρία τις διεθνείς εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα και συγκεκριμένα τις Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cyprus και Alpha Bank Albania. Μέσω της αναδιοργάνωσης αυτής η Τράπεζα φαίνεται ότι επιδιώκει στρατηγικές ευελιξίες και «ξεκλείδωμα» αξίας, αξιοποιώντας τις πολύ δυνατές παρουσίες της σε Ρουμανία και Κύπρο και προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Η αναδιοργάνωση αυτή έλαβε όλες τις εποπτικές και λοιπές εγκρίσεις και η ολοκλήρωσή της συμπίπτει χρονικά με τη θετική κατάληξη του Project Galaxy, που θα σηματοδοτήσει την δεύτερη φάση υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε ανακοινώσει η τράπεζα κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων 9μήνου 2020, στην Κύπρο, τα υπόλοιπα δανείων ανήλθαν σε 3,4 δισ. ευρώ και οι κατεγράφη ζημιογόνο αποτέλεσμα ύψους 37,5 εκατ. ευρώ. Στη Ρουμανία, τα υπόλοιπα των δανείων αυξήθηκαν ανήλθαν σε 2,7 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 25,5 εκατ. ευρώ. Στην Αλβανία, τα δάνεια διαμορφώθηκαν σε 279 εκατ. ευρώ και οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Στόχος η στήριξη και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Κατά την επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της τράπεζας στη Ρόδο, ο διευθύνων σύμβουλός της Alpha Bank, υπογράμμισε την πρόθεση του ομίλου να παράσχει κεφάλαια κίνησης αλλά και επενδυτικά δάνεια στις επιχειρήσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Κεφάλαιο κίνησης με προνομιακούς όρους σε κατασκευαστικές ΜμΕ

Σύμφωνα με την τράπεζα τα δάνεια θα είναι ύψους έως 200.000 ευρώ, με προνομιακό επιτόκιο και αποπληρωμή έως πέντε έτη για επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ - ΤΜΕΔΕ».
Psaltis-Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Ιστορική ευκαιρία για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Ο CEO της Alpha Bank εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας υπογραμμίζοντας ωστόσο τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Τι είπε για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank, τι περιλαμβάνει

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει διάρκεια το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Στις 150.000 ευρώ το ανώτατο όριο αποζημίωσης. Στους 6.000 θα φτάσουν οι εργαζόμενοι της τράπεζας μετά το τέλος του προγράμματος.