ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Στην Τρ. Πειραιώς το 11,84% των δικαιωμάτων ψήφου της Attica Συμμετοχών

Στην νέα «Τράπεζα Πειραιώς», που προέκυψε από την διάσπαση και απόσχιση του κλάδου της τραπεζικής δραστηριότητας, μεταβιβάζονται τα διακαιώματα ψήφου, που κατείχε η διασπώμενη εταιρεία στην Attica Συμμετοχών, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Τη γνωστοποίηση σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου, ως συνέπεια της διάσπασης με απόσχιση κλάδου και σύσταση νέας εταιρίας, υπέβαλε η «Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε.» στην «ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής η «Εκδότρια»)».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η Εκδότρια, στις 30.12.2020 δημοσιεύτηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. η ανακοίνωση καταχώρισης της συμβολαιογραφικής πράξης διάσπασης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρία» («Διασπώμενη»), με απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και εισφοράς του σε νέα εταιρία («Επωφελούμενη»). Την ίδια ως άνω ημερομηνία συστάθηκε η Επωφελούμενη με την επωνυμία «Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρία» και τον διακριτικό τίτλο «Τράπεζα Πειραιώς», το σύνολο των μετοχών της οποίας κατέχεται από τη Διασπώμενη, η επωνυμία της οποίας τροποποιήθηκε σε «Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Πειραιώς Financial Holdings».

Συνεπεία του ως άνω εταιρικού μετασχηματισμού, η «Τράπεζα Πειραιώς» υπό την ιδιότητα της καθολικής διαδόχου της Διασπώμενης, απέκτησε 25.560.279 δικαιώματα ψήφου της Εκδότριας, στα οποία περιλαμβάνονται 850 δικαιώματα ψήφου τα οποία ασκούνται δυνάμει συμβάσεων ενεχυρίασης μετοχών της Εκδότριας, ήτοι η Επωφελούμενη «Τράπεζα Πειραιώς» κατέχει 11,8441% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας, ενώ η Διασπώμενη, ως μητρική της Επωφελούμενης, κατέχει έμμεσα 11,8441% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας.

Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ρυθμιζόμενη πληροφορία και δημοσιοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Νέες δεσμεύσεις σε ATTICA για τα δρομολόγια στα νησιά

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η άρση της δέσμευσης περί μη αύξησης δρομολογίων στις σχετικές αγορές επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών από/ προς Αττική και τη νήσο Ίο με ισχύ από 27.04.2021