ΓΔ: 899.04 0.18% Τζίρος: 21.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:47:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέος πρόεδρος της ΟΤΟΕ ο Γ. Μότσιος, αντιπρόεδρος ο Σ. Σαξώνης

Ανακατανομή του προεδρείου, λόγω αποχώρησης του προέδρου Σταύρου Κούκου και του Γενικού Γραμματέα Αχιλλέα Μυλωνόπουλου. Νέος Γενικός Γραμματέας ο Ανδρέας Καλλίρης.

Ο Γιώργος Μότσιος είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ). Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, χθες 18 Ιανουαρίου 2021, συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, με θέμα τη συμπλήρωση και ανακατανομή των θέσεων του προεδρείου της Ομοσπονδίας, λόγω της αποχώρησης του προέδρου Σταύρου Κούκου και του Γενικού Γραμματέα Αχιλλέα Μυλωνόπουλου.

Το προεδρείο της ΟΤΟΕ ανασυγκροτείται ως εξής:

  • Πρόεδρος: Μότσιος Γιώργος
  • Αντιπρόεδρος: Σαξώνης Σωτήρης
  • Γενικός Γραμματέας: Καλλίρης Ανδρέας
  • Αν. Γενικός Γραμματέας: Αρβανίτης Γιώργος
  • Ταμίας: Χαραλαμπόπουλος Θεόδωρος
  • Αν. Ταμίας: Σιδεράτος Γιάννης
  • Οργαν. Γραμμ. Νομ. Παραρτημάτων: Δικαιοφύλαξ Κων/νος
  • Οργαν. Γραμμ. Συλλόγων: Ντότσικας Φώτης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας ευχαρίστησαν τους απερχόμενους πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα για την πολυετή ουσιαστική προσφορά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου και για την εποικοδομητική συνεργασία και συμβολή τους σε μια μακρά περίοδο μεγάλων και πρωτόγνωρων προκλήσεων για τους εργαζόμενους και για το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου.

Η διαδρομή τους συνδέθηκε κυρίως με την αποτελεσματική υπεράσπιση και προστασία του θεσμού της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και την προστασία της απασχόλησης απέναντι στις προσπάθειες ευθείας αμφισβήτησης και κατάργησής της.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου συνεχίζουν να δοκιμάζονται από πρωτοφανείς προκλήσεις, από τους περιορισμούς και τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και από την επιτάχυνση των αλλαγών που δρομολογούνται στα εργασιακά δικαιώματα στον κλάδο και, γενικότερα, στη χώρα».

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι, απέναντι σε αυτήν τη νέα και εξελισσόμενη πραγματικότητα, η συστηματική, αξιόπιστη και ενωτική δράση του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου, είναι σήμερα επιτακτικά αναγκαία. «Οι εργαζόμενοι χρειάζονται και θα έχουν πάντοτε δίπλα τους την ΟΤΟΕ ως επιτελικό θεσμό, συντεταγμένη φωνή και ασπίδα προστασίας ολόκληρου του κλάδου. Αλλά και η ΟΤΟΕ, μαζί με τους συλλόγους-μέλη της, χρειάζεται τους εργαζόμενους, που ήταν, είναι και θα είναι η κύρια πηγή δύναμης, διεκδίκησης, παρέμβασης και απήχησής της. Με συνέχεια, με συνέπεια, με προοπτική, το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου είναι εδώ, αποφασισμένο να δώσει, όσες μάχες χρειαστούν, σε όλα τα μέτωπα. Είναι εδώ, σταθερά δίπλα στους τραπεζοϋπαλλήλους, για την προάσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

S&P: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες στο stress test

Όπως αναφέρει η S&P οι προσπάθειες που κατέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια οι ελληνικές τράπεζες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τους ισολογισμούς τους βοήθησαν σημαντικά στην ανθεκτικότητα που επέδειξαν.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Θεαματική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής επισήμανε την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της τράπεζας και υπογράμμισε την τεράστια πρόοδο που έχει πετύχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Τη θέση του προέδρου του ΔΣ αναλαμβάνει ο Γκ. Χαρδούβελης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Παραμένει στον FTSE4Good, θετική αξιολόγηση από FTSE Russell

Οι επιδόσεις της τράπεζας, στο πλαίσιο της ESG (Environmental, Social & Governance) αξιολόγησης για τη διαμόρφωση του δείκτη, υπερβαίνουν τον μέσο όρο των αντίστοιχων αξιολογήσεων του εγχωρίου χρηματοπιστωτικού κλάδου.