ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Πειραιώς: Στο 4,62% ανέρχεται η έμμεση συμμετοχή της Paulson & Co

Το ποσοστό αυτό είναι αποτέλεσμα της μετατροπής των CoCos σε κοινές μετοχές στις 15 Ιανουαρίου 2021 από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στο 4,62% επί του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζα Πειραιώς, εξαιρουμένων αυτών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) ανέρχεται το ποσοστό που κατέχει o κ. John A. Paulson κατέχει έμμεσα, μέσω της ελεγχόμενης από αυτόν εταιρείας Paulson & Co. Inc., 38.348.265 κοινές ονομαστικές μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7α παρ.2 περ.γ) του ν. 3864/2010, όπως ισχύει, η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. («η Εταιρεία») ανακοινώνει, κατόπιν της από 20.01.2021 ληφθείσας σχετικής γνωστοποίησης, ότι από την 14.01.2021 η «Paulson & Co. Inc.» κατέχει έμμεσα μέσω επενδυτικών κεφαλαίων τα οποία διαχειρίζεται, 38.348.265 κοινές ονομαστικές μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 4,62% επί του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, εξαιρουμένων αυτών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.). 

Η εταιρεία Paulson & Co. Inc. ασκεί τα δικαιώματα ψήφου ως διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία κατέχουν άμεσα τις μετοχές της Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Τρ. Πειραιώς με την Intrum για τη μεγάλη τιτλοποίηση "Vega"

Η συναλλαγή "Vega" αφορά δάνεια λογιστικής αξίας 4,9 δισ. ευρώ με εξασφαλίσεις σε κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα. Από τον περασμένο μήνα έχει υποβληθεί αίτηση ένταξης στο σχέδιο «Ηρακλής».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέσα στον Μάρτιο η αύξηση της Τρ. Πειραιώς, θα αντλήσει έως και 1 δισ.

Δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα εκδοθούν δικαιώματα υπέρ των παλαιών μετόχων, δηλώνει στο Bloomberg ο επικεφαλής του ΤΧΣ, Μάρτιν Τσούρντα. Στόχος του Ταμείου είναι να πέσει η συμμετοχή του κάτω από 30%.