ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intralot

Intralot: Συμφωνία για 82,62% των ομολόγων, ποια τα επόμενα βήματα

Η εταιρεία δεν συγκέντρωσε το 90% που χρειαζόταν για υποχρεωτική ανταλλαγή όλων των ομολόγων. Καλεί και άλλους ομολογιούχους να δηλώσουν συμμετοχή και εκφράζει αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί απόφαση δικαστηρίου.

Τα επίσημα στοιχεία για τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων του 2021 δημοσιοποίησε, μέσω χρηματιστηριακής της ανακοίνωσης η Intralot, στην οποία αναφέρει ότι αυτή καλύπτει το 82,62% των τίτλων, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Business Daily.

Παράλληλα η εταιρεία στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι αυτή η συμφωνία «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προτεινόμενης συναλλαγής και θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες ομολογιούχους για την υποστήριξη τους».

Πάντως, το γεγονός ότι η εταιρεία συγκέντρωσε στην ανταλλαγή ποσοστό ομολόγων χαμηλότερο του 90%, που είναι το ελάχιστο όριο για να καταστεί υποχρεωτική η ανταλλαγή για τη μειοψηφία των ομολογιούχων, δημιουργεί το ερώτημα αν θα χρειαστεί δικαστική απόφαση για να προχωρήσει η ανταλλαγή.

Η εισηγμένη εκφράζει την ελπίδα της ότι δεν θα χρειαστεί προσφυγή στο δικαστήριο, ενώ καλεί και άλλους ομολογιούχους, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ανταλλαγή να το κάνουν και μετά την εκπνοή της χθεσινής προθεσμίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Στο παρόν δελτίο τύπου γίνεται δημοσιοποίηση πληροφοριών, οι οποίες προγενέστερα της παρούσας δημοσίευσης είχαν διαβαθμιστεί, ή μπορούσαν εν δυνάμει να διαβαθμιστούν, ως προνομιακές πληροφορίες, βάσει του ορισμού όπως διατυπώνεται στο άρθρο 7(1) του κανονισμού 596/2014 της ΕΕ περί Καταχρήσεως της Αγοράς.

Δεν προορίζεται για διάθεση, δημοσίευση ή διανομή σε οποιοδήποτε πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται ή διαμένει σε επικράτεια όπου είναι παράνομη η διανομή αυτού του δελτίου τύπου.

Αναφερόμαστε στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021 από την INTRALOT Α.Ε. (η «INTRALOT», η «Εταιρεία» και, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της, ο «Όμιλος»), το οποίο αφορούσε τη σύναψη από την INTRALOT μίας σύμβασης δέσμευσης «lock-up» (η «Συμφωνία Lock-up») με μία «ad hoc» ομάδα ομολογιούχων («Ad Hoc Group»), η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» συνολικού ύψους €250 εκατ. και λήξεως το 2021 («Ομολογίες SUNs 2021»), στα πλαίσια των προτεινόμενων συναλλαγών βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσής της, καθώς και στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου κι ανακοίνωνε μία παράταση στην προθεσμία για τη δημόσια διαδικασία αναφορικά με τη Συμφωνία Lock-up, έτσι ώστε όσοι κάτοχοι των Ομολογιών SUNs 2021 επιθυμούσαν να προσχωρήσουν στη Συμφωνία Lock-up σε αυτό το στάδιο, θα έπρεπε να ολοκληρώσουν τα απαιτούμενα βήματα της διαδικασίας το αργότερο μέχρι τις 5:00μμ (ώρα Λονδίνου) της 1ης Φεβρουαρίου 2021 (η «Λήξη της Προθεσμίας»).

Μετά το πέρας της Λήξης της Προθεσμίας, η Εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κατά την ημερομηνία του παρόντος δελτίου τύπου, έχουν υπογράψει ή προσχωρήσει στη Συμφωνία Lock-up οντότητες που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα ποσοστό 82,62% επί του συνολικού αρχικού κεφαλαίου των Ομολογιών SUNs 2021. Η Εταιρεία θεωρεί πως η έκβαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προτεινόμενης συναλλαγής και θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες ομολογιούχους για την υποστήριξη τους. Με το υφιστάμενο υψηλό επίπεδο υποστήριξης της Συμφωνίας Lock-up από τους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2021, η Εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να υλοποιήσει την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021 μέσω μιας διαδικασίας που δεν απαιτεί προσφυγή σε δικαστήριο, ωστόσο μια τέτοια προσφυγή προς δικαστικό συμβιβασμό (scheme of arrangement) παραμένει ως μία επιπρόσθετη δυνατή επιλογή. Ως εκ τούτου, η Εταιρεία προχωράει στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να υλοποιήσει την προτεινόμενη συναλλαγή, ενώ παράλληλα παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις με άλλους ομολογιούχους. Η Εταιρεία θα παράσχει νέα ενημέρωση αναφορικά με τα επόμενα βήματα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι ομολογιούχοι που ενδιαφέρονται για προσχώρηση στη Συμφωνία Lock-up μετά τη Λήξη της Προθεσμίας, μπορούν να απευθύνουν τις όποιες απορίες/ερωτήσεις τους στον Εκπρόσωπο Ενημέρωσης Lucid Issuer Services Limited, στα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται παρακάτω.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Συμφωνία Lock-up έχουν όλοι οι κάτοχοι των Ομολογιών SUNs 2021. Η Συμφωνία Lock-up, καθώς και αντίγραφα όλων των υποστηρικτικών εγγράφων που σχετίζονται με αυτή και οι σχετικές ενημερώσεις, θα είναι διαθέσιμα για τους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2021 στο ειδικό website: www.lucid-is.com/intralot/. Πρόσβαση στο συγκεκριμένο ιστότοπο θα παρέχεται στους κατόχους Ομολογιών SUNs 2021 που θα υποβάλουν ικανοποιητικές αποδείξεις της κατοχής των τίτλων τους στον Εκπρόσωπο Ενημέρωσης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξημένα κατά 106,5% τα EBITDA για την Intralot στο α' εξάμηνο

Τα παιχνίδια λοταρίας και ο αθλητικός στοιχηματισμός έδωσαν ώθηση στα μεγέθη της Intralot. Πολύ ισχυρή ανάπτυξη σημείωσαν οι δραστηριότητες του ομίλου στις ΗΠΑ με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται κατά 28,6%.
Intralot
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκαν οι ανταλλαγές ομολόγων στην Intralot

Η νέα κεφαλαιακή δομή βελτιώνει σημαντικά τη θέση της εταιρείας και τις δυνατότητες να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες στις ανεπτυγμένες αγορές με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό, τονίζει ο Σ. Κόκκαλης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 80% της Intralot do Brazil

Η SAGA είναι ο μοναδικός έτερος μέτοχος της “Intralοt do Brasil” συμμετέχοντας με το υπόλοιπο 20%. Η Intralοt θα συνεχίσει να παρέχει τεχνολογία τυχερών παιχνιδιών στην “Intralοt do Brasil” μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.