ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Attica

Πίεση από την πανδημία στα Attica, ισχυρές επιδόσεις από το e-shop

Σε υψηλά επίπεδα οι πωλήσεις του β' δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου, μετά τη σημαντική υποχώρηση του 2020. Θεαματική αύξηση των εσόδων από το e-shop κατά 155%, μετά τον εμπλουτισμό της γκάμας προϊόντων.

Σημαντική τόνωση της ζήτησης κατέγραψαν τα Αττικά Πολυκαταστήματα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, στην επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για βελτίωση της κατάστασης στο λιανεμπόριο μέσα στο νέο έτος, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο. Πλέον, τα Attica λειτουργούν με τη μέθοδο του click inside, ακολουθώντας τους νέους κανόνες της Πολιτείας, ωστόσο η αγοραστική κίνηση έχει περιοριστεί αισθητά, με τις πρώτες εκτιμήσεις να τοποθετούν την κάμψη σε ποσοστό 60%, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο διάστημα. 

Σε κάθε περίπτωση, καταναλωτές και επιχειρήσεις χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, όμως κύκλοι της διοίκησης σημειώνουν ότι η αγορά μπορεί εύκολα να γυρίσει σε θετικό πρόσημο, καθώς οι καταναλωτές εμφανίστηκαν αρκετά αποφασισμένοι να κάνουν τις αγορές τους σε ένα πλαίσιο σχετικής έστω κανονικότητας.

Μόνο βέβαιο είναι ότι το 2020 αποτέλεσε χρόνια απωλειών για το λιανεμπόριο συνολικά, αλλά και για τoν όμιλο. Ειδικότερα, η Αττικά Πολυκαταστήματα κατέγραψε κάμψη τζίρου σε ποσοστό 46% συγκριτικά με το 2019, καθώς οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 100 εκατομμύρια ευρώ, από 183 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος, και οι λειτουργικές ζημιές ανήλθαν σε 1,5 εκατ ευρώ, διατηρώντας ωστόσο θετικές ταμειακές ροές. 

Eντυπωσιακές ήταν πάντως οι επιδόσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος του ομίλου την χρονιά που πέρασε, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 155% και να διαμορφώνονται σε 14 εκατ ευρώ το 2020, έναντι 5,5 εκατ ευρώ το 2019. Η εκτίναξη των μεγεθών του ηλεκτρονικού καταστήματος του Attica, atticadps.gr, αποδίδεται τόσο στην στροφή των καταναλωτών στο ψηφιακό κανάλι, λόγω της πανδημίας, όσο και στον σταδιακό εμπλουτισμό της γκάμας προϊόντων που είναι διαθέσιμα για ηλεκτρονικές αγορές, πέραν των καλλυντικών.

Πλέον, το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ αλλά και επιλεγμένες συλλογές ενδυμάτων, οι οποίες καθημερινά εμπλουτίζονται περαιτέρω. Αξίζει να σημειωθεί ότι το atticadps.gr παρουσίαζε ήδη εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων 140% στο εννεάμηνο του 2020, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτυπώνοντας την συνολική τάση της αγοράς, σε μία χρόνια που άλλαξε άρδην τα δεδομένα για το λιανεμπόριο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τριπλασιασμός ηλεκτρονικών πωλήσεων για τα Αττικά Πολυκαταστήματα

Η εκτίναξη των μεγεθών του ηλεκτρονικού καταστήματος του ομίλου αποδίδεται στην στροφή των καταναλωτών στο ψηφιακό κανάλι και στον εμπλουτισμό της προϊοντικής γκάμας. Στο -30% η πτώση πωλήσεων για το 2020.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το σχέδιο των πολυκαταστημάτων Attica για αύξηση ηλεκτρονικών πωλήσεων

Νέα είδη ένδυσης και υπόδυσης θα προστεθούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα από το φθινόπωρο, τονίζει στο BD ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικά Πολυκαταστήματα, Δ. Μπούμης. Στα επίπεδα του 2019 οι πωλήσεις του 2022.