ΓΔ: 889.04 1.12% Τζίρος: 9.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Attica

Επιστροφή στο 2019 για τα Attica Πολυκαταστήματα, ευχάριστη έκπληξη οι πωλήσεις

Οι πωλήσεις κατά το τετράμηνο Μαΐου - Αυγούστου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Μεγάλη αύξηση tax free πωλήσεων. Θετικά ξεκίνησε και ο Σεπτέμβριος.

Πολύ καλύτερα του αναμενομένου κινήθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου Αττικά Πολυκαταστήματα κατά το τελευταίο τετράμηνο, σηματοδοτώντας μία σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα του 2019, την καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά για τον όμιλο.

Ειδικότερα, το διάστημα από την 1η Μαΐου -οπότε ουσιαστικά επανεκκίνησε η αγορά στα φυσικά καταστήματα χωρίς ραντεβού- έως και τις 31 Αυγούστου, ο όμιλος πέτυχε να καλύψει την διαφορά έναντι του 2019, με τις πωλήσεις του να υποχωρούν μόλις κατά 3,3%, ωθούμενες τόσο από τους Έλληνες καταναλωτές, όσο όμως και από τους τουρίστες που ανέκαμψαν, ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας και το CityLink.

Συγκριτικά δε με την αντίστοιχη, δύσκολη περσινή περίοδο, η θετική μεταβολή διαμορφώνεται σε +39%, τροφοδοτούμενη και από τα ανοίγματα των νέων boutiques γυναικείων ενδυμάτων των γαλλικών brands Maje και Sandro, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο Μαρούσι

Σύμφωνα με πληρορορίες του Business Daily, οι πωλήσεις tax free για το ίδιο τετράμηνο ανήλθαν στο 50% των αντίστοιχων επιδόσεων του 2019, εξέλιξη στην οποία συνέβαλε η επανεμφάνιση κυρίως Αμερικανών, Ισραηλινών, Αράβων καθώς και Ρώσων τουριστών στην χώρα μας το φετινό καλοκαίρι.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές είναι μάλιστα οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων Αttica που λειτουργούν μέσα σε εμπορικά κέντρα, με το Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης να καταγράφει πωλήσεις-ρεκόρ φέτος, χάριν στην μαζική επιστροφή των τουριστών από τις βαλκανικές χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις tax free συνεισέφεραν το 13% του συνολικού ετήσιου τζίρου της Αττικά Πολυκαταστήματα το 2019.

Σε θετικό έδαφος κινείται επίσης και ο Σεπτέμβριος, μήνας ιδιαίτερα κρίσιμος συνολικά για το λιανεμπόριο καθώς θα κριθεί το μέλλον της μελλοντικής λειτουργίας της αγοράς στην βάση της εξέλιξης της διασποράς της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα

Σε ανοδική τροχιά παραμένει τέλος και το site του ομίλου Αττικά Πολυκαταστήματα, atticadps.gr, με τις πωλήσεις του να ενισχύονται κατά 11% στο φετινό τετράμηνο Μαϊου-Αυγούστου, συγκριτικά με πέρσι. Το ηλεκτρονικό κατάστημα των Αttica εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες κατηγορίες προϊόντων, εξελισσόμενο σταδιακά σε ένα πλήρες πολυκατάστημα, απαντώντας στις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτικών προτιμήσεων, όπως αυτές συνδιαμορφώθηκαν και από την πανδημία. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τριπλασιασμός ηλεκτρονικών πωλήσεων για τα Αττικά Πολυκαταστήματα

Η εκτίναξη των μεγεθών του ηλεκτρονικού καταστήματος του ομίλου αποδίδεται στην στροφή των καταναλωτών στο ψηφιακό κανάλι και στον εμπλουτισμό της προϊοντικής γκάμας. Στο -30% η πτώση πωλήσεων για το 2020.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουρλής: Το νέο εγχείρημα στο λιανεμπόριο και η επιστροφή σε ανάπτυξη

Σε ανάπτυξη εμπορικής παρουσίας με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στοχεύει ο όμιλος. Μέσα στο 2022 η εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Δυναμική επέκταση των αλυσίδων τον επόμενο χρόνο.
kalogirou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάμηνο ανάκαμψης για την Καλογήρου μετά τη μεγάλη πτώση του 2020

Αυξημένα κατά 10,4% τα έσοδα της εταιρείας υποδημάτων το α' εξάμηνο του 2021, ενώ τον προηγούμενο χρόνο κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 32,5% και αυξημένες ζημιές. Στόχος η εξυγίανση του ισολογισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Νέες επενδύσεις και πωλήσεις σε προ κρίσης επίπεδα για Ιούλιο - Αύγουστο

Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο με νέα καταστήματα σε Ελλάδα - Βουλγαρία. Αναμένεται εξομάλυνση των συνθηκών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις. Τι είπε στους αναλυτές ο πρόεδρος του ομίλου, Β. Φουρλής.