ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Vodafone

Οριακή μείωση στα έσοδα του γ´ τριμήνου για τη Vodafone Ελλάδος

H Vodafone Ελλάδας συγκράτησε τα έσοδα από υπηρεσίες σε 211 εκατ. ευρώ στο 3ο τρίμηνο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) και 632 εκατ. ευρώ συνολικά στο 9μηνο, μία επίδοση μειωμένη μόλις κατά -3% και -6%, αντίστοιχα σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές περιόδους.

Oριακή πτώση παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που λήγει τον Μάρτιο του 2021, αποδεικνύοντας πως η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα, παρά την πανδημία οι οικονομικές καταστάσεις της Vodafone Ελλάδας παρουσιάζουν ανθεκτικότητα, συγκράτησε τα έσοδα από υπηρεσίες σε 211 εκατ. ευρώ στο 3ο τρίμηνο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) και 632 εκατ. ευρώ συνολικά στο 9μηνο, μία επίδοση μειωμένη μόλις κατά -3% και -6%, αντίστοιχα σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές περιόδους.

Η πελατειακή βάση στην κινητή παρέμεινε σχετικά σταθερή με πάνω από 4 εκατ. πελάτες συμβολαίου και καρτοκινητής, με μία μικρή απώλεια της τάξης του -1,8% και το ποσοστό των συμβολαίων να προσεγγίζει το 40%, η οποία αντισταθμίστηκε από την αύξηση της βάσης στη σταθερή κατά αντίστοιχο ποσοστό (+1,8), φτάνοντας τους 960.000 πελάτες.

Η κατανάλωση data ανήλθε στο 3ο τρίμηνο σε 33.000 TB (αύξηση κατά 80% και 161% αντίστοιχα σε σχέση με την περυσινή και την προπέρσινη περίοδο), ενώ συνολικά στο 9μηνο προσέγγισε τα 90.000 ΤΒ, καταγράφοντας αύξηση κατά 41% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Το μέσο έσοδο ανά χρήση (ARPU) μειώθηκε ελαφρώς κατά -1,8% και έφτασε τα 10,5 ευρώ, με το ARPU να μειώνεται στα 18,8 ευρώ στα συμβόλαια και στα 5,1 ευρώ στα καρτοκινητά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

internet-diadiktyo-fiber
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 40 ημέρες για μια νέα γραμμή ίντερνετ, μήνες για αποκατάσταση βλαβών

Έως και 40 ημέρες απαιτούνται για μια νέα τηλεφωνική σύνδεση, με τις καθυστερήσεις να θυμίζουν άλλες εποχές. Μεγάλες καθυστερήσεις για βλάβες και ανταπόκριση στα παράπονα καταναλωτών.
Smart TV με εφαρμογές
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Βλέπουν την πλάτη» της Cosmote TV οι γίγαντες του streaming Netflix, Amazon

Βίοι αντίθετοι στην ελληνική αγορά streaming. Οι ξένες πλατφόρμες μένουν στάσιμες, ενώ οι εγχώριοι πάροχοι ενισχύουν τη θέση τους με αθλητικό περιεχόμενο, νέες παραγωγές και αυξημένες συνδρομές.
data-kiniti-mobile-dedomena-kostos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανταμοιβές, εκπτώσεις, συνέργειες: Τι προσφέρουν οι πάροχοι στους καταναλωτές

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επενδύουν σε συνεργασίες, προγράμματα επιβράβευσης και προνόμια, δημιουργώντας ένα ισχυρό οικοσύστημα. Τι προσφέρουν Cosmote, Nova και Vodafone, πέρα από συνδυαστικά πακέτα. Τι ετοιμάζει η ΔΕΗ.