ΓΔ: 872.83 -1.57% Τζίρος: 49.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Vodafone

Οριακή μείωση στα έσοδα του γ´ τριμήνου για τη Vodafone Ελλάδος

H Vodafone Ελλάδας συγκράτησε τα έσοδα από υπηρεσίες σε 211 εκατ. ευρώ στο 3ο τρίμηνο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) και 632 εκατ. ευρώ συνολικά στο 9μηνο, μία επίδοση μειωμένη μόλις κατά -3% και -6%, αντίστοιχα σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές περιόδους.

Oριακή πτώση παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που λήγει τον Μάρτιο του 2021, αποδεικνύοντας πως η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα, παρά την πανδημία οι οικονομικές καταστάσεις της Vodafone Ελλάδας παρουσιάζουν ανθεκτικότητα, συγκράτησε τα έσοδα από υπηρεσίες σε 211 εκατ. ευρώ στο 3ο τρίμηνο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) και 632 εκατ. ευρώ συνολικά στο 9μηνο, μία επίδοση μειωμένη μόλις κατά -3% και -6%, αντίστοιχα σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές περιόδους.

Η πελατειακή βάση στην κινητή παρέμεινε σχετικά σταθερή με πάνω από 4 εκατ. πελάτες συμβολαίου και καρτοκινητής, με μία μικρή απώλεια της τάξης του -1,8% και το ποσοστό των συμβολαίων να προσεγγίζει το 40%, η οποία αντισταθμίστηκε από την αύξηση της βάσης στη σταθερή κατά αντίστοιχο ποσοστό (+1,8), φτάνοντας τους 960.000 πελάτες.

Η κατανάλωση data ανήλθε στο 3ο τρίμηνο σε 33.000 TB (αύξηση κατά 80% και 161% αντίστοιχα σε σχέση με την περυσινή και την προπέρσινη περίοδο), ενώ συνολικά στο 9μηνο προσέγγισε τα 90.000 ΤΒ, καταγράφοντας αύξηση κατά 41% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Το μέσο έσοδο ανά χρήση (ARPU) μειώθηκε ελαφρώς κατά -1,8% και έφτασε τα 10,5 ευρώ, με το ARPU να μειώνεται στα 18,8 ευρώ στα συμβόλαια και στα 5,1 ευρώ στα καρτοκινητά.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στήριξη από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών στους πληγέντες των πυρκαγιών

Οι πάροχοι προσφέρουν δωρεάν στους συνδρομητές τους 1.500 λεπτά ομιλίας και 15 έως 20 GB δεδομένων κινητής. Τα συνεργεία τους βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.
vodafone-kotsovolos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακός μετασχηματισμός των καταστημάτων Κωτσόβολος από την Vodafone

Το νέο δίκτυο, σύμφωνα με την Vodafone, καλύπτει όλες τις ανάγκες επικοινωνίας στα σημεία επαφής της εταιρείας με τους καταναλωτές και εξασφαλίζει την ευελιξία και την δυνατότητα κλιμάκωσης που απαιτεί ένας σύγχρονος retailer.