ΓΔ: 908.78 0.52% Τζίρος: 26.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:23:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skaramanga
Οι εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Κανένα ενδιαφέρον για τα ακίνητα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το ακίνητο της ΕΤΑΔ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που είχε τιμή εκκίνησης τα 55 εκατ. ευρώ. Θα συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα ανέφερε η Εταιρεία στην ανακοίνωση της.

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά καθώς δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον συμμετοχής για το ακίνητο που είχε τιμή εκκίνησης 55 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός φαινόταν πως θα καταλήξει σε αδιέξοδο, έπειτα και από την απόφαση του Δήμου Χαϊδαρίου να εγείρει αξιώσεις για τον προβλήτα 4.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΔ, με βάση και τις εξελίξεις στο όμορο ακίνητα της ΕΝΑΕ θα συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και θα προχωρήσει στην ενημέρωση των ενεργειών της που έχουν στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είχε αναφέρει από χθες το Business Daily, ο δήμος Χαϊδαρίου με το εξώδικο που απέστειλε προς την Εταιρεία Διαχείρησης Ακινήτων και το οποίο έχει κοινοποιήσει στον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόριο – Αλέξανδρο Δημητριάδη, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, στον υπουργό Επικρατείας, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Άκη Σκέρτσο, στον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ),  ζητάει την για ελευθέρωση και απόδοση στο Δήμο Χαϊδαρίου της έκτασης που καταλαμβάνει η προβλήτα 4 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του τρέχοντος πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Με την εξώδικη δήλωση, ο  Δήμος Χαϊδαρίου καλεί την ΕΤΑΔ να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια αφορά και περιλαμβάνει την έκταση της προβλήτας 4 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, άλλως δηλώνει ότι  θα καταφύγει ενώπιον κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη και προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών της Δυτικής Αθήνας που προσβάλλονται από τις ενέργειες δημοπράτησης και πώλησης της ανωτέρω έκτασης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΤΑΔ για τον διαγωνισμό:

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 13.00, έληξε η προθεσμία για την υποβολή φακέλου συμμετοχής στον Ηλεκτρονικό Ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την πώληση ακινήτου, ιδιοκτησίας της και συνολικού εμβαδού 332.137,34 τ.μ., στην περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε με απόλυτη διαφάνεια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr, σύμφωνα τους Κανονισμούς της Εταιρείας και τις εκτιμήσεις ανεξάρτητων εκτιμητών, ενώ είχε τεθεί ως τιμή εκκίνησης το ποσό των 55 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συμμετοχής, οπότε ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος.

Η Εταιρεία με βάση και τις εξελίξεις στο όμορο ακίνητο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις επόμενες ενέργειες της πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου της στο μεγαλύτερο Ναυπηγείο της χώρας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξώδικο για την πώληση της Προβλήτας 4 Σκαραμαγκά από τον Δήμο Χαϊδαρίου

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας αναφέρεται ότι η Προβλήτα 4 αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανατροπή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, νέος ιδιοκτήτης ο Γ. Προκοπίου

Μεγαλύτερες προσφορές από τον όμιλο του Θ. Πριόβουλου υπέβαλε στις διαγωνιστικές διαδικασίες για τα ναυπηγεία ο εφοπλιστής Προκοπίου. Έδωσε 25 εκατ. στο διαγωνισμό του διαχειριστή και 37 εκατ. στο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ.
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Όλα έτοιμα για να λειτουργήσουν από αγοραστή

Ο διαχειριστής των ναυπηγείων τονίζει ότι έχει πλήρως προετοιμάσει και εξασφαλίσει την επόμενη μέρα της λειτουργίας τους προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Τι είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο Όμιλος Πριόβολου.