ΓΔ: 892.43 -0.15% Τζίρος: 36.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:14:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE
Πηγή: Shutterstock

ΕΛΠΕ: Θέλει να μειώσει 10% την κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2030

Παράλληλα ο όμιλος ΕΛΠΕ συμμετέχει σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας που σχετίζονται με τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, εστιάζοντας στα βιοκαύσιμα 2ης και 3ης γενιάς, στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Με στόχο να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, ο όμιλος ΕΛΠΕ σχεδιάζει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% μέχρι το 2030, και να περιορίσει ταυτόχρονα σημαντικά τους ρύπους στα 3 διυλιστήρια που λειτουργεί, ενώ προχωρά με γοργά βήματα στον ψηφιακό του μετασχηματισμό, μέσω του οποίου θα μπορεί να εξοικονομεί 50 εκατ. ευρώ ετησίως.

Την στρατηγική του ομίλου ΕΛΠΕ για την επίτευξη του ενεργειακού του μετασχηματισμού και την εναρμόνιση με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για κλιματική ουδετερότητα έως το έτος 2050, ανέπτυξε ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ της Ελληνικά Πετρέλαια, Γιώργος Αλεξόπουλος, σε συνέδριο με θέμα «Τα Πράσινα Υγρά Καύσιμα του Μέλλοντος» που διοργανώνει το ΙΕΝΕ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αλεξόπουλος οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής του Ομίλου είναι:

  • η βελτίωση των κύριων δραστηριοτήτων του Ομίλου, με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ενεργειακής απόδοσης και υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού,
  • η αξιοποίηση προγενέστερων επενδύσεων, με αναβαθμίσεις που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία, καθώς και
  • η διαφοροποίηση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου, ώστε ο Όμιλος να αποκτήσει σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ, να επεκταθεί στον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, και, παράλληλα, να διερευνήσει νέες ευκαιρίες που συνδέονται με την ενεργειακή μετάβαση.

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τον ενεργειακό μετασχηματισμό, επενδύουμε σε καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, και προχωράμε σε απανθρακοποίηση των διεργασιών μας εστιάζοντας στην ενεργειακή αποδοτικότητα, στην ψηφιοποίηση και στις καινοτόμες τεχνολογίες και, ταυτόχρονα, εισάγουμε ανανεώσιμες πρώτες ύλες και επαναχρησιμοποιούμε απόβλητα, όπως το μαγειρικό λάδι και τα πλαστικά, για να δημιουργήσουμε τα “πράσινα καύσιμα” του μέλλοντος» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΕΛΠΕ συμμετέχει σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας που σχετίζονται με τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, εστιάζοντας στα βιοκαύσιμα 2ης και 3ης γενιάς, στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου, σε τεχνολογίες αξιοποίησης απορριμμάτων, υποδομών αποθήκευσης και δημιουργίας βιοδιυλιστηρίων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε συζητήσεις τα ΕΛΠΕ για την εξαγορά της ΔΕΠΑ

Τα ΕΛΠΕ ελέγχουν ήδη το 35% της ΔΕΠΑ, που διασπάται σε εταιρείες υποδομών και εμπορίας. Το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ αφορά την εταιρεία εμπορίας, με δεδομένη την απόφαση του ομίλου να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του φυσικού αερίου.
ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξαφνικά τα ΕΛΠΕ βγήκαν από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Η κυβέρνηση δίνει τροφή σε σενάρια αναβολής ή παραπομπής της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ στις ελληνικές καλένδες, ενώ η πλευρά Λάτση δεν φαίνεται να επιθυμεί την άμεση προώθηση της συναλλαγής.