ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE_Siamisis
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Α. Σιάμισιης. Στο φόντο το νέο λογότυπο του ομίλου. Πηγή: ΕΛΠΕ.

HelleniQ Energy: Στο 11% το placement, στα 7 ευρώ η τιμή της μετοχής

Μετά το τέλος της συναλλαγής το ΤΑΙΠΕΔ θα κατέχει το 31,2% του μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ. Συμφωνία για περίοδο lock up 180 ημερών για τις υπόλοιπες μετοχές που κατέχουν ΤΑΙΠΕΔ και POIH.

Στο 11% διαμορφώνεται το placement της HELLENiQ Energy που κατέγραψε σημαντική επιτυχία, με την τιμή της μετοχής να καθορίζεται στα 7 ευρώ, δηλαδή με discount 9% σε σύγκριση με το κλείσιμο την Πέμπτη 7/12 και το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων να φτάνει τα 235,4 εκατ. ευρώ

Το ΤΑΙΠΕΔ θα διαθέσει 13.128.317 τίτλους και η POIH θα διαθέσει 20.491.553, ενώ συμφωνήθηκε περίοδο lock up 180 ημερών για τις υπόλοιπες μετοχές που κατέχουν. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης που πραγματοποιήθηκε στις 7.12.2023, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. («ΤΑΙΠΕΔ») ανακοινώνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ και η Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A. συμφώνησαν να πωλήσουν 33.619.870 υφιστάμενες κοινές μετοχές της HELLENiQ Energy Holdings S.A., που αντιστοιχούν στο 11% του υφιστάμενου κοινού μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ στην τιμή των 7,00 ευρώ ανά Μετοχή, μέσω διαδικασίας κατάρτισης επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών, για την οποία δεν απαιτείτο δημοσίευση ενημερωτικού δελτίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα διαθέσει 13.128.317 Μετοχές στο πλαίσιο της Συναλλαγής και, μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, θα κατέχει 31.2% του μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ, και η POIH θα διαθέσει 20.491.553 Μετοχές στο πλαίσιο της Συναλλαγής και, μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, θα κατέχει 40.4% του μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ.

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα στις 12.12.2023, εφόσον ικανοποιηθούν ή καταργηθούν ορισμένες συνήθεις αιρέσεις.

Η HELLENiQ δεν θα έχει έσοδα από τη Συναλλαγή.

Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, οι Πωλητές Μέτοχοι συμφώνησαν με τους Κοινούς Διεθνείς Συντονιστές να διακρατήσουν (lock up) τις υπόλοιπες μετοχές τους στην Εταιρεία για περίοδο 180 ημερών από την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, με την επιφύλαξη ορισμένων ειδικών ρυθμίσεων (carve-outs) και εξαιρέσεων.

Η Goldman Sachs Bank Europe SE και η J.P. Morgan SE ενήργησαν ως Κοινοί Διεθνείς Συντονιστές σε σχέση με τη Συναλλαγή.

Η Rothschild & Co ενήργησε ως σύμβουλος διαδικασίας για τους σκοπούς του άρθρου 3 παράγραφος 3 τρίτο εδάφιο του Ν. 3986/2011 και η Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και η Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες ενήργησαν ως εξωτερικοί νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ και της POIH.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από το Δημόσιο θα διορίζονται 4 στα 11 μέλη της διοίκησης των ΕΛΠΕ

Εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση με ψήφους που ξεπέρασαν το 96% οι προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για τις αλλαγές στο καταστατικό των ΕΛΠΕ. Το προνόμιο του Δημοσίου για διορισμό 4 μελών θα ισχύει όσο κατέχει 35% των μετοχών.
Helleniq Energy, ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Μείωση κερδών κατά 40%, αλλά διανέμει 275 εκατ. στους μετόχους

Μετά το εξαιρετικό 2022, το 2023 καταγράφηκε «προσγείωση» της κερδοφορίας. Ο όμιλος θα μοιράσει συνολικό μέρισμα 0,90 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 275 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη μερισματική απόδοση της μετοχής στο 12%.
Helleniq Energy, ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Αύξηση κερδών στο γ' τρίμηνο με την άνοδο των τιμών πετρελαίου

Οι σημαντικά μειωμένες διεθνείς τιμές κατά το α' εξάμηνο οδήγησαν σε πτώση 59% της κερδοφορίας του ομίλου, στα 462 εκατ. ευρώ, παρότι στο γ' τρίμηνο τα κέρδη αυξήθηκαν από 253 σε 300 εκατ. ευρώ.
DEPA Emporias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί ναυάγησε η πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας: Τα νέα σενάρια για την εταιρεία

Οι δικαστικές εκκρεμότητες με την ELFE και η μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου έβαλαν φρένο στην ιδιωτικοποίηση. Προτεραιότητα τώρα οι επενδύσεις σε ΑΠΕ και στη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή.
Helleniq Energy, ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Είσοδος και στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, τρία έργα

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στη λίστα των επιλέξιμων έργων περιλαμβάνονται τρεις σταθμοί, συνολικής ισχύος 100 MW και εγγυημένης (ωφέλιμης) χωρητικότητας 200 MWh ενέργειας.