ΓΔ: 897.93 0.31% Τζίρος: 14.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:42:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Noval Property

Στα 364,6 εκατ. η αξία των 42 ακινήτων της Noval Property

Η Noval Property διαθέτει χαρτοφυλάκιο 42 ακινήτων που βρίσκονται ως επί το πλείστον στην Ελλάδα, συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου.

Στην δεύτερη θέση ανάμεσα σε όλες τις ελληνικές ΑΕΕΑΠ βάσει της αξίας χαρτοφυλακίων βρίσκεται η Noval Property, θυγατρική της Viohalco στον κλάδο ακινήτων. Στην εταιρεία είχε περάσει τον Νοέμβριο η κυριότητα τόσο του εμπορικού κέντρου River West όσο και της υπεραγοράς ΙΚΕΑ στη Λεωφόρο Κηφισού, μετά την απορρόφηση της εταιρείας ΜΕΤΕΜ. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, η Noval Property, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 42 ακίνητων, ως επί το πλείστον στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης του χαρτοφυλακίου της στις 31.12.2020 ήταν 364,6 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 22% σε σχέση με την 31.12.2019.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά το 2020 και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Noval Property έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • Η έναρξη της εμπορικής δραστηριότητας του συγκροτήματος γραφείων The Orbit επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα (συνολικής δομημένης επιφάνειας 39.650 τ.μ.), το οποίο αποτέλεσε το πρώτο έργο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά LEED v4 στο επίπεδο PLATINUM.
  • Η επέκταση του εμπορικού κέντρου River West (κατά συνολικά 25.000 τ.μ. περίπου δομημένης επιφάνειας), της οποίας η ολοκλήρωση κατασκευής και η έναρξη εμπορικής λειτουργίας τοποθετούνται εντός του 2ου εξαμήνου 2021.

Υπενθυμίζουμε πως στην εταιρεία The Grid την οποία έχουν ιδρύσει από κοινού –με μερίδιο 50% έκαστη- η Noval, θυγατρική του ομίλου Viohalco και ο επενδυτικός όμιλος Brook Lane Capital φαίνεται ότι καταλήγει το «φιλέτο» των ακινήτων της εταιρείας Ektasis στο Μαρούσι

Πρόκειται για ακίνητο το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και παλιά στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της Kodak με την τελική προσφορά να φθάνει στα 28,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το εν λόγω ακίνητο είναι συνολικής επιφάνειας 16.907 τ.μ..

Ενδιαφέρον για το ακίνητο είχε εκφράσει και η εταιρεία Mytilineos, η οποία εκτιμάται ότι προσέφερε το ποσό των 21 εκατ. ευρώ, ενώ προσφορές ακόμη είχαν καταθέσει οι η Prodea  σε συνεργασία με την Dimand, το fund Fortress, η Ten Brinke και ένα φυσικό πρόσωπο

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FASTIGHETS AB BALDER
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σουηδικός κολοσσός στην Premia ως στρατηγικός εταίρος με 17%

Το χαρτοφυλάκιό της FASTIGHETS AB BALDER που απέκτησε πρόσφατα το 17,22% του μετοχικού κεφαλαίου της Premia, ανέρχεται σε 16,3 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει 1.458 επενδυτικά ακίνητα και είναι επίσης ιδιοκτήτης 60 ξενοδοχείων.