ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επένδυση σε έργα αποθήκευσης ενέργειας από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Η εταιρεία προχώρησε σε κατάθεση οκτώ αιτήσεων στην ΡΑΕ, με στόχο έργα αποθήκευσης ενέργειας 1 GW, ενώ η αξία της επένδυσης εκτιμάται μεταξύ 600 και 800 εκατ. ευρώ.

Οκτώ αιτήσεις κατάθεσε στη ΡΑΕ η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θυγατρική της ΔΕΗ, με στόχο να λάβει άδειες για έργα αποθήκευσης ενέργειας, η συνολική ισχύς των οποίων εκτιμάται ότι θα φθάσει στο ένα GW. 

Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας στη χώρα μας, με την αξία της να κυμαίνεται από 600 έως και 800 εκατ. ευρώ. 

Από τις 8 αιτήσεις, οι δύο αφορούν έργα στη Μεγαλόπολη και οι 6 έργα  στη Δυτική Μακεδονία, στις περιοχές δηλαδή της απολιγνιτοποίησης, όπου η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προγραμματίζει μεγάλου ύψους επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Βέβαια για να υπάρξει ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας θα πρέπει να ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με τις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, εξέλιξη η οποία αναμένεται το καλοκαίρι, όπως τουλάχιστον έχει διαβεβαιώσει ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας. 

Η κίνηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθεια των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια να επεκτείνουν την παρουσία τους στον τομέα των ΑΠΕ, με δεδομένη και την ώθηση που δίνει σε τέτοια έργα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με μεγάλο μέρος των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης να είναι προορισμένα για επενδύσεις στην «πράσινη ενέργεια».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα «βέλη» προς τον Κ. Χατζηδάκη για το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ

Ως τον αποκλειστικό υπεύθυνο για την διεύρυνση του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ, μέσω της αναδρομικής μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ, χαρακτηρίζει τον Κ. Χατζηδάκη ο Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στάσσης: Να σταματήσουν οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Στάσσης αναπτύσσει το σχέδιο για την επόμενη ημέρα, μιλά για τον εκσυγκροσνισμό και την βελτίωση των υπηρεσιών της και αποκαλύπτει το “δώρο” της επιχείρησης στους κατοίκους των υπό απολιγνιτοποίηση περιοχών.  
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εμπορική «επίθεση» της ΔΕΗ με εκπτώσεις και νέο λογότυπο

Νέες εκπτώσεις και υπηρεσίες ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης στην παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ. Για success story έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.