ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΟΤΕ

Στην αγορά 30 εκατ. ιδίων μετοχών προχωρά ο ΟΤΕ έως τον Ιανουάριο 2022

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί θα φθάσει στο επίπεδο των 167 εκατ. ευρώ, ενώ οι αγορές ξεκινούν στις 5 Μαρτίου 2021.

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αγορά 30 εκατ. ιδίων μετοχών για το χρονικό διάστημα από 5 Μαρτίου 2021 έως και 28 Ιανουαρίου 2021, δημοσιοποίησε μέσω χρηματιστηριακής του ανακοίνωσης ο ΟΤΕ. 

Όπως διευκρινίζει οι αγορές θα γίνουν σε εύρος τιμών από ένα ευρώ (κατώτατη τιμή) έως και 30 ευρώ (ανώτατη τιμή), ενώ το συνολικό ποσό το οποίο θα καταβληθεί θα φθάσει στα 167 εκατ. ευρώ. Ανάδοχος των αγορών θα είναι η Morgan Stanley Europe. 

Πιο αναλυτικά ο ΟΤΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα: « ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ Α.Ε.» ή
«Εταιρεία»), στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών για το έτος 2021, ανακοινώνει ότι: H Εταιρεία, κατά τη χρονική περίοδο από 05/03/2021 έως και 28/01/2022, προτίθεται να αγοράσει έως 30.000.000 ίδιες μετοχές, σε εύρος τιμών από €1 (κατώτατη τιμή) έως €30 (ανώτατη τιμή) ανά μετοχή. Το συνολικό ποσό που αναμένεται να διατεθεί για αγορά ιδίων μετοχών κατά την προαναφερόμενη περίοδο θα ανέλθει περίπου σε €167εκ. συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εξόδων. Το τελικό συνολικό ποσό και ο αριθμός των μετοχών που εν τέλει θα αγορασθούν, θα εξαρτηθεί από την τιμή και την εμπορευσιμότητα της μετοχής, στην ως άνω χρονική περίοδο.

Το Πρόγραμμα Απόκτησης Ιδίων Μετοχών θα διαχειριστεί κατά την κρίση της, ως Κύριος Ανάδοχος, η εταιρία «Morgan Stanley Europe SE». Η αγορά των ιδίων μετοχών θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με σκοπό την ακύρωσή τους κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και υπό τους όρους του ισχύοντος νομικού και κανονιστικού πλαισίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Εταιρεία κατέχει 1.421.976 ίδιες μετοχές».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ΟΤΕ στη διεθνή λίστα επιχειρηματικής ηθικής του Ethisphere Institute

Η διαδικασία αξιολόγησης για την ένταξη στη λίστα World's Most Ethical Companies, που βασίζεται στο σύστημα Ethics Quotient, περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ερωτήσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές ταμειακές ροές για τον ΟΤΕ, τιμή στόχος 15 ευρώ από Eurobank

Η σταθερή πορεία που επέδειξε το 2020 και οι προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν σε συνδυασμό με τη μερισματική πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία, κάνουν ελκυστική τη μετοχή του ΟΤΕ, σύμφωνα με την Eurobank Equities.