Φώτο: Shutterstock

Πέρα από κάθε πρόβλεψη το ενδιαφέρον για την εταιρεία του Αεροδρομίου

Συνωστισμός επενδυτών για την αγορά του 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών». Με συμμετοχή 10 επενδυτικών σχημάτων έληξε η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη το ενδιαφέρον των επενδυτών για αγορά του 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών». Με τη συμμετοχή 10 επενδυτικών σχημάτων έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος (α' φάση) για την απόκτηση του ποσοστού.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

  • ADP GROUPE
  • APG ASSET MANAGEMENT
  • AVIALLIANCE GMBh
  • FERROVIAL INTERNATIONAL SE
  • FIRST STATE INVESTMENTS
  • GLOBAL INFRASTRUCTURE PARTNERS
  • VINCI AIRPORTS
  • Κοινοπραξία εταιρειών ARDIAN INFRASTRUCTURE FUND S.C.A, SICAR και ARDIAN INFRASTRUCTURE FUND V B S.C.S. SICAV - RAIF
  • Κοινοπραξία εταιρειών KKR και EGIS
  • Κοινοπραξία εταιρειών MEIF 6 ATTIC INVESTMENT, RAFFLES INFRA HOLDING και CHENGDONG INVESTMENT CORPORATION

Ο διαγωνισμός για την πώληση του 30% του ΔΑΑ προκηρύχθηκε στο τέλος Ιουνίου και αφού είχε προηγηθεί η 20ετής παράταση της σύμβασης παραχώρησης, μέχρι το 2046. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η αποτίμηση με βάση την οποία θα υποβληθούν σε δεύτερο στάδιο οι οικονομικές προσφορές.

Στην κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ περιμένουν σημαντικότατα έσοδα από τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Κυρίως επειδή θεωρούν πως η αποτίμηση της εταιρείας διαχείρισης του μεγαλύτερου ελληνικού αεροδρομίου θα είναι πολύ υψηλότερη από αυτή στην οποία πώλησε η γερμανική Hochtief το 40% στον καναδικό όμιλο PSP.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πωλείται το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, εκδήλωση ενδιαφέροντος τον Ιανουάριο

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διενεργήσει ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα θα τρέξει και ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί πηγαίνουν πίσω οι διαγωνισμοί για ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών

Το πρώτο τρίμηνο 2021 μετατίθεται η κατάθεση προσφορών, καθώς παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες, όπως η δικαστική απόφαση για τα χρέη της ELFE και ο καθορισμός τιμολογίων για τα δίκτυα διανομής.
marina_alimos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Άκτωρ Παραχωρήσεις η Μαρίνα Αλίμου, με τίμημα 57,5 εκατ. ευρώ 

Η συνολική αξία της συμφωνίας υπερβαίνει τα 177 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης, την ετήσια αμοιβή παραχώρησης και ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χειρότερος μήνας στην ιστορία του «Ελ. Βενιζέλος» ο Μάρτιος

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος», τον περασμένο Μάρτιο στον Διεθνή Αερολιμένα διακινήθηκαν μόλις 640.000 επιβάτες, σχεδόν ένα εκατομμύριο λιγότεροι από τον Μάρτιο του 2019.