ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: Alpha Bank

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά η Alpha Bank

Για τις 20 Νοεμβρίου συγκάλεσε η Alpha Bank έκτατη γενική συνέλευση των μετόχων της με βασικά θέματα την προσαρμογή του καταστατικού της τράπεζας στο νέο νόμο περι Α.Ε. καθώς και την προσαρμογή της πολιτικής αποδοχών.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της συγκάλεσε για τις 20 Νοεμβρίου η Alpha Bank, με βασικά θέματα την προσαρμογή του καταστατικού της τράπεζας στις διατάξεις του νέου νόμου περί Ανωνύμων Εταιριών ( ν. 4548/2018), την έγκριση της πολιτικής αποδοχών και την τροποποίηση της πολιτικής για την αποζημίωση ανώτατων διευθυντικών στελεχών λόγω αποχώρησης.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 20 Νοεμβρίου ενώ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη αποφάσεων θα συνέλθει επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο της διοίκησης για τον μετασχηματισμό της τράπεζας με την δραστική μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την προσαρμογή του λειτουργικού μοντέλου στο νέο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό στα τέλη Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους της διοίκησης τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό όσο και τα χαρακτηριστικά των εργαζομένων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερέβη τις 800 ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο των 300 ατόμων που είχε θέσει η νέα διοίκηση.

Το Πρόγραμμα απευθυνόταν σε Στελέχη των Κεντρικών Υπηρεσιών και του ∆ικτύου, ηλικίας άνω των 45 ετών, με 20ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στην Τράπεζα. Σύμφωνα με την τράπεζα η υψηλή συμμετοχή στο Πρόγραμμα επιβεβαιώνει την επιτυχία του εγχειρήματος και δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση της τράπεζας να συνεχίσει τη διαδικασία ανανέωσης, δίνοντας τη σκυτάλη σε στελέχη της νέας γενιάς του Ομίλου.

Παράλληλα η διοίκηση της τράπεζας δουλεύει εντατικά για την πώληση μεγάλου τμήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ