ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Attica-Group.com

Oλοκληρώθηκε η εγκατάσταση πλυντρίδων καυσαερίων στο «BLUE STAR DELOS»

H τοποθέτηση scrubbers θα επιτρέψει σε ένα πλοίο να συνεχίσει να καταναλώνει καύσιμο υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, ενώ παράλληλα να συμμορφώνεται με το νέο όριο του 0,5%, που έχει θέσει ο ΙΜΟ.

Oλοκληρώθηκε η εγκατάσταση πλυντρίδων καυσαερίων (scrubbers) στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «BLUE STAR DELOS» ενώ σύμφωνα με την όμιλο Αttica AΕ ελήφθη και η σχετική πιστοποίηση από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, με την ακτοπλοϊκή να προχωρά στην εναρμόνιση του στόλου της με τα διεθνή πρότυπα.

Σημειώνεται ότι τοποθέτηση scrubbers θα επιτρέψει σε ένα πλοίο να συνεχίσει να καταναλώνει καύσιμο υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, ενώ παράλληλα να συμμορφώνεται με το νέο όριο του 0,5%, που έχει θέσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός ΙΜΟ από την 1η Ιανουαρίου 2020. Ήδη κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει ή αναμένεται να προχωρήσουν στην εγκατάσταση Scrubbers, ωστόσο κι αυτή είναι μία κοστοβόρα λύση καθώς το κόστος για την τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος κυμαίνεται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ για το κάθε πλοίο.

Στις 7.7.2020 και στις 28.7.2020, η Attica Group ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εγκατάσταση πλυντρίδων καυσαερίων (scrubbers) και στα πλοία BLUE STAR PATMOS και SUPERFAST XI, αντίστοιχα, ενώ ελήφθησαν οι σχετικές πιστοποιήσεις από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στην εγκατάσταση scrubbers και στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος».

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Νέες δεσμεύσεις σε ATTICA για τα δρομολόγια στα νησιά

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η άρση της δέσμευσης περί μη αύξησης δρομολογίων στις σχετικές αγορές επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών από/ προς Αττική και τη νήσο Ίο με ισχύ από 27.04.2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Revoil: Αύξηση της κερδοφορίας παρά την πτώση των τιμών καυσίμων

Η μεγάλη πτώση των τιμών των καυσίμων έφεραν την μείωση των πωλήσεων της Revoil στα 560,5 εκατ. ευρώ. Αντίβαρο στις μειωμένες πωλήσεις βενζίνης και ναυτιλιακών καυσίμων, οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης.