ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
epsilon net
Φώτο: Epsilon Net

Epsilon Net: Αύξηση 57,55% για τα EBITDA του 2020 στα 5,14 εκατ. ευρώ

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 20,6% στα 21,70 εκατ. ευρώ, ενώ εντυπωσιακή πορεία ακολούθησαν τα κέρδη μετά από φόρους καθώς εμφάνισαν άνοδο 132,86%.

Θετικό ήταν το 2020 για την εταιρεία Epsilon Net, η οποία παρουσίασε σήμερα στους αναλυτές τα οικονομικά της στοιχεία, με τη διοίκησή της να χαρακτηρίζει το περασμένο έτος ως «μία κομβική χρονιά», ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξη για το 2021, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει «έτος - ορόσημο». 

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, όλα τα μεγέθη κινήθηκαν ανοδικά με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται 20,6%,  τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να αυξάνονται 57,55%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ενισχύθηκαν 132,86%. 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει τα ακόλουθα: «η EPSILON NET Α.Ε. πραγματοποίησε σήμερα την «Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών» στην οποία παρουσιάστηκαν τα Οικονομικά Αποτελέσματα της χρήσης 2020 στους  αναλυτές και το επενδυτικό κοινό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, το 2020 αποτέλεσε κομβική χρονιά  για τον Όμιλο αφού παρά τις ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας COVID-19, o Όμιλος της EPSILON NET πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στρατηγικούς του στόχους καθώς και  σημαντική αύξηση των μεγεθών και της κερδοφορίας του. Σημαντικοί σταθμοί για το 2020  ήταν τον Ιούλιο η επιτυχής ολοκλήρωση της εισαγωγής των μετοχών της Εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η πιστοποίηση της εταιρίας ως πάροχος  ηλεκτρονικής τιμολόγησης από την ΑΑΔΕ, τον Ιούλιο του 2020, και η εξαγορά του  80% της εταιρείας DATA COMMUNICATION Α.Ε. τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. 

Ο Όμιλος το 2020 παρουσίασε αύξηση του Κύκλου Εργασιών κατά 20,69%, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 21,70 εκ. ευρώ έναντι 17,98 εκ. ευρώ αντίστοιχη περσινής περιόδου. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 5,14 εκ. ευρώ έναντι 3,26 εκ. ευρώ για την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση 57,55%. Τέλος, τα Κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 132,86% ανερχόμενα σε 3,28 εκ. € έναντι 1,41 εκ. € το 2019.

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα του Ομίλου το 2020 διαμορφώθηκαν σε 20,79 εκ. €, ο μακροπρόθεσμος δανεισμός ανέρχεται σε 10,86 εκ. €, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός σε 4,19 εκ. € και το θετικό καθαρό ταμείο σε 3,18 εκ. €. Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου το 2020 ανήλθαν σε 22,21 εκ. €. 
 
Προοπτικές για το 2021

Για το 2021, η διοίκηση εκτιμά ότι θα αποτελέσει έτος ορόσημο για τις οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου και την περαιτέρω ανάπτυξη του.  Ήδη τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απόκτηση της SINGULARLOGIC A.E.σε κοινό σχήμα (50-50) με τη SPACE HELLAS AE και ιδρύθηκε η Epsilon SingularLogic Α.Ε., η οποία θα αποτελέσει τον επιχειρηματικό βραχίονα του Ομίλου στον τομέα των ERP  συστημάτων και των εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις αξιοποιώντας το πολύ μεγάλο πελατολόγιο με πάνω από 40.000 εγκαταστάσεις καθώς και το σημαντικό πανελλαδικό δίκτυο αντιπροσώπων της SingularLogic. 

Οι προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης, με τις εξελίξεις που κυοφορούνται σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου και τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας, είναι ευοίωνες και ενισχύουν την αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων και τη φετινή χρονιά. 

Σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω διεύρυνση του πελατολογίου του Ομίλου αναμένεται να διαδραματίσει η ανάπτυξη της εταιρίας σε σημαντικά έργα ως Πιστοποιημένος Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, η πλήρης εναρμόνιση όλων των προϊόντων του Ομίλου με τις απαιτήσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myDATA” της ΑΑΔΕ, η οποία τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλες τις επιχειρήσεις από 1/7/2021, καθώς και η σημαντική ανάπτυξη της εγκατεστημένης πελατειακής βάσης μέσα από τη χρήση της νέας γενιάς Web εφαρμογών Epsilon Smart, εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών για την διασύνδεση με την ΑΑΔΕ όλων των επιχειρήσεων αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών (ανεξάρτητα από το μέγεθος και το αντικείμενο δραστηριότητας τους). 

Σε στρατηγικό επίπεδο η διοίκηση του Ομίλου στοχεύει με την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που δημιουργούνται από την πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον ιδιωτικό & δημόσιο τομέα, την αύξηση των μεριδίων αγοράς, την  ανάπτυξη νέων προϊόντων και την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών σε πελάτες και συνεργάτες του Ομίλου, στην δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας Πληροφορικής στον τομέα του Επιχειρησιακού Λογισμικού στην Ελλάδα, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για την σχεδιασμένη ανάπτυξή της και στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιο το στρατηγικό σχέδιο Space Hellas-Epsilon Net για τη SingularLogic

Η κεντρική παράμετρος του επιχειρηματικού σχεδίου είναι η αξιοποίηση των σημαντικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η SingularLogic Α.Ε., σε προϊόντα, σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και ανθρώπινο δυναμικό.
epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Hμερίδα του Επαγγ. Επιμελητηρίου για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Πάνω από 800 επαγγελματίες  παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με βασικό θέμα το συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον και τις εξελίξεις στην υιοθέτηση της πλατφόρμας myDATA της ΑΑΔΕ