ΓΔ: 905.33 0.36% Τζίρος: 14.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:44:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Attica Bank: Αποπλήρωσε τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου

Η ετήσια εξοικονόμηση για την τράπεζα ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση του τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου 2021-2023».

«Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι, από τις 31 Μαρτίου 2021, παύει να κάνει χρήση των διατάξεων του Ν.3723/2008 περί “Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Κρίσης” και ταυτόχρονα των εγγυήσεων του Πυλώνα ΙΙ. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από την άνω ημερομηνία, η Attica Bank δεν υπόκειται πλέον στις δεσμεύσεις του συγκεκριμένου προγράμματος όπως, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση διορισμού εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. 

Η ετήσια εξοικονόμηση για την Τράπεζα ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ περίπου (προμήθεια του Ελληνικού Δημοσίου για την εγγύηση του). 

Η Attica Bank, βασιζόμενη στη συνεχώς αυξανόμενη ρευστότητα των διαθεσίμων της, ως αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης των πελατών της, μέσα από την διεύρυνση της καταθετικής της βάσης, αλλά και της επέκτασης της παρουσίας της στη διατραπεζική αγορά, συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση του τριετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου 2021-2023». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο χρηματοδοτικό προϊόν από Attica για στήριξη των μικρομεσαίων

Το Attica Business POS είναι Ανοιχτός Αλληλόχρεος Λογαριασμός Κεφαλαίου Κίνησης, που εξασφαλίζει την απαραίτητη ρευστότητα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.