ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Reggeborgh: Ανευθυνότητα η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ

Το ολλανδικό επενδυτικό fund σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η αναβολή της ΑΜΚ της εταιρείας θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της, κάτι που θα οδηγήσει σε πρόσθετες ζημίες.

Τη λύπη αλλά και την... οργή του για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας Ελλάκτωρ για τις 22 Απριλίου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ολλανδικό επενδυτικό fund Reggeborgh Invest, με ανακοίνωσή του. 

Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει αυτήν την απόφαση ως ανεύθυνη, υποστηρίζοντας ότι η αναβολή στην απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάκτωρ, ενώ προσθέτει ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην επένδυσή του στην εταιρεία. 

Στην ανακοίνωση του ολλανδικού επενδυτικού fund υπογραμμίζεται ότι «η Reggeborgh Invest B.V. επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη της που η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ΑΕ αναβλήθηκε για τις 22 Απριλίου μετά από αίτημα των ίδιων αυτών μετόχων που είχαν ζητήσει τη σύγκλησή της. Η Reggeborgh εκφράζει την ανησυχία της ότι αυτή η περιττή αναβολή της γενικής συνέλευσης και η καθυστέρηση της λήψης απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας και να οδηγήσουν σε πρόσθετες ζημίες στα έργα της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ανεύθυνη πράξη, στρεφόμενη άμεσα κατά των συμφερόντων της Ελλάκτωρ των μετόχων της, των περίπου 6.000 εργαζομένων της και άλλων ενδιαφερομένων. Η Reggeborgh επιθυμεί να επαναλάβει - για άλλη μια φορά - την ισχυρή υποστήριξή της στην προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και την εμπιστοσύνη της στη δυναμική του ομίλου στο μέλλον, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική του σταθερότητα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Απριλίου και ύστερα από μια επεισοδιακή διαδικασία, όπου αμφισβητήθηκε το ποσοστό μετοχών που εκπροσωπεί η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου και ως εκ τούτου υπήρξε αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας για την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 11.00. Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα της Pemanoaro Ltd. (εταιρεία των αδελφών Καλλιτσάντση) που κατέχει το 5,523% των δικαιωμάτων ψήφων. Αντίστοιχο αίτημα για αναβολή της ψηφοφορίας και της συζήτησης υπέβαλε και η Greenhill Investments Limited, αίτημα που δεν έγινε δεκτό, καθώς η εταιρεία κατέχει λιγότερο από το 5% των δικαιωμάτων ψήφων.

Την ίδια ημέρα η Greenhill με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για τακτικισμούς και σημείωσε ότι η εταιρεία οδηγείται σε αδιέξοδο εξαιτίας της ανεπάρκειας των διοικούντων και κάλεσε τους μετόχους να επαναξιολογήσουν τις θέσεις τους, τονίζοντας παράλληλα πως έχει στα χέρια της όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι διαθέτει τα δικαιώματα ψήφου και μετοχών που έχει δηλώσει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο ποσοστό στην Ελλάκτωρ πήραν οι εφοπλιστές από τον Καλλτσάντση

Το δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη μέσω της Greenhill απέκτησε πρόσθετο ποσοστό της Ελλάκτωρ στη βάση της συμφωνίας με την οικογένεια Καλλιτσάντση υλοποιήθηκε πρόσθετη μεταβίβαση ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Το αργότερο αύριο η απόφαση για την προσωρινή διαταγή

Στο δικόγραφο της αίτησης διατυπώνονται βαρύτατες κατηγορίες για σχέδιο διάλυσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και μυστική συμφωνία των Ολλανδών για μεταβίβαση της θυγατρικής Ηλέκτωρ στον Λ. Μπόμπολα.