ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Επίθεση από Ελλάκτωρ στην Greenhill για το ομολογιακό δάνειο

Η διοίκηση του ομίλου κατηγορεί την εταιρεία των δύο εφοπλιστών ότι έχει προχωρήσει σε επιθετικές ενέργειες με σκοπό να σταματήσει τη σύναψη ομολογιακού δανείου για τη χρηματοδότηση της ΑΚΤΩΡ.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της διοίκησης της Ελλάκτωρ με την Greenhill Investments των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου και πλέον έρχεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης το ζήτημα της χρηματοδότησης του κατασκευστικού τομέα (ΑΚΤΩΡ). Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ελλάκτωρ κατηγορεί ανοιχτά την ότι προχώρησε σε ενέργειες με σκοπό να σταματήσει τη σύναψη ομολογιακού δανείου μέσω του οποίου σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθεί η ΑΚΤΩΡ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «το νέο Δ.Σ της εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει συστηματικά τις προσπάθειες του ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στα επείγοντα ταμειακά θέματα της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ.

Δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε η πληροφορία ότι αντί ο μέτοχος Greenhill Investments Limited να απαντήσει θετικά ή αρνητικά για την συμμετοχή της στο ομόλογο όπως ζητήθηκε από όλους τους μετόχους, προχώρησε σε απειλητικά μηνύματα προς την διοργανώτρια τράπεζα θέτοντας πλήθος νομικών ερωτημάτων, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης ομολόγου, ουσιαστικά προσπαθώντας να ακυρώσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ.

Παράλληλα, επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η επενδυτική κοινότητα αποδίδοντας την μη ολοκλήρωση της προσπάθειας διασφάλισης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης σε τρίτους μετόχους, όταν με δική της αποκλειστικά παρέμβαση αναβλήθηκε η πρόσφατη ΓΣ και κατ’επέκταση η σχετική απόφαση επί της προτεινόμενης ΑΜΚ, η οποία και συνιστούσε ευλόγως κύρια προϋπόθεση.

Η ώρα των σοβαρών αποφάσεων πράγματι έχει έρθει για όλους και για όλα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σχέδιο διάλυσης της Ελλάκτωρ καταγγέλλει η Greenhill στη Δικαιοσύνη

Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η εταιρεία των δύο εφοπλιστών ζητά να ακυρωθεί ο διορισμός διοίκησης από τους Ολλανδούς. Ισχυρισμοί για μυστική συμφωνία μεταβίβασης της Ηλέκτωρ στον Λ. Μπόμπολα.
cambas-park-reds
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πολύ κοντά στην υλοποίηση το Cambas Park της REDS στην Παλλήνη

Το Cambas Park πρόκειται να αποτελέσει έναν πολυχώρο που θα συνδυάζει την εμπορική δραστηριότητα με την επιχειρηματικότητα, την ψυχαγωγία και την άθληση, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDS.