ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΤτΕ: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,6384 ευρώ, στις 8 Απριλίου η αποκοπή

Στις 8 Απριλίου η αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην καταβολή μερίσματος. Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίστηκε η 15η Απριλίου 2021.

Τη διανομή καθαρού μερίσματος 0,6384 ευρω ανά μετοχή, για τη χρήση του 2020, ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην καταβολή μερίσματος ορίστηκε η 8η Απριλίου του 2021.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρει:

«Η 88η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, πουπραγματοποιήθηκε την 6η Απριλίου 2021, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος ευρώ 0,6720 ανά μετοχή για τη χρήση 2020 επί του οποίου θα γίνει παρακράτηση φόρου με συντελεστή5%, σύμφωνα με τον ν.4172/2013, άρθρο 64, παρ. 1 , όπως ισχύει. Το καθαρό μέρισμα που θα
εισπράξουν οι μέτοχοι διαμορφώνεται σε ευρώ 0,6384 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην ως άνω καταβολή μερίσματος ορίζεται η 8η Απριλίου 2021. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος θα
είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην καταβολή του μερίσματος. Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) στις 9 Απριλίου 2021 (record date), τηρουμένων των περιορισμών του άρθρου 8 παρ.5 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίζεται η 15η Απριλίου 2021, η δε καταβολήτου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών (άρθρο 5.5) καθώς και κατά τα ειδικότερα προβλεπόμεν στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος Άυλων Τίτλων, ως εξής:

α) μέσω των χειριστών, δηλαδή των χρηματιστηριακών εταιρειών που οι ίδιοι οι μέτοχοι έχουνεπιλέξει και εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη του μερίσματος. Η Τράπεζα θα πιστώσει στις 15 Απριλίου 2021 τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χειριστών, οι οποίοι στη συνέχεια θα καταβάλουν τα χρήματα στους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι ο μέτοχος δύναται να ανακαλέσει την εξουσιοδότηση είσπραξης μερίσματος που έχει παράσχειστο χειριστή, είτε απευθείας στον ίδιο τον χειριστή, είτε με αίτησή του στην εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΛ.Κ.Α.Τ.), η οποία θα πρέπει να έχει υποβληθεί το αργότερο την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημέρας προσδιορισμού δικαιούχων (record date).

β) απευθείας από την Τράπεζα της Ελλάδος, είτε με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει ο μέτοχος στον χειριστή του είτε με επιταγή, στις περιπτώσεις που ο επενδυτής:

  • δεν έχει εξουσιοδοτήσει το χειριστή του,
  • έχει ανακαλέσει, με σχετική αίτησή του στην ΕΛ.Κ.Α.Τ., την εξουσιοδότηση που είχε παράσχει στο χειριστή του για την είσπραξη του μερίσματος.

Πληρώτρια Τράπεζα θα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν καταστεί δυνατή η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών, οι δικαιούχοι θα μπορούν να απευθύνονται στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤτΕ: Επιστροφή μέρους του παρακρατηθέντος φόρου για 2015 - 2017

Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι που ήταν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) κατά τις οικείες ημερομηνίες καταγραφής (record dates) δικαιούχων για το μέρισμα χρήσεων 2015, 2016 και 2017, αντιστοίχως.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με αυξημένα μέτρα προφύλαξης η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος

Θερμομέτρηση, απολύμανση χεριών και είσοδος των συμμετεχόντων με σειρά προτεραιότητας μέχρι τον επιτρεπόμενο αριθμό περιλαμβάνουν τα μέτρα για την Γενική Συνέλευση της ΤτΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μπόνους» 779 εκατ. στο Δημόσιο από τα κέρδη της Τρ. Ελλάδος

Σημαντική αύξηση κερδοφορίας στα 842,3 εκατ. ευρώ το 2019 για την Τράπεζα της Ελλάδος χάρη στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που επέτρεψε την αναστροφή προβλέψεων ύψους 766 εκατ. ευρώ.