ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

VISA: Ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο ανέπαφων πληρωμών παγκοσμίως

Σύμφωνα με έρευνα της Visa, το 65% των καταναλωτών παγκοσμίως επιθυμούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με τη συχνότητα που το κάνουν σήμερα ή ακόμα περισσότερο.

Την επεξεργασία άνω του ενός δισεκατομμυρίου ανέπαφων πληρωμών, δηλαδή χωρίς την εισαγωγή PIN, ανακοίνωσε σήμερα η VISA, γεγονός που δείχνει ότι αυξάνεται σταδιακά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών όσον αφορά τη συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το ορόσημο αυτό επιτεύχθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο, καθώς τα όρια ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκαν σε 29 χώρες της Ευρώπης ως μια μορφή απάντησης στην πανδημία του Covid-19.

Συγκεκριμένα, η αύξηση των ανέπαφων πληρωμών αποτελεί βασική τάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς είναι πλέον ανάγκη τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εμπόρους λιανικής πώλησης. Όπως προκύπτει, μάλιστα, από έρευνα της Visa, τα δύο τρίτα (65%) των καταναλωτών παγκοσμίως επιθυμούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με τη συχνότητα που το κάνουν σήμερα ή ακόμα περισσότερο.

Η Επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα, Ανδριάνα Παππά, δήλωσε τα εξής: «Η ζήτηση για ανέπαφες πληρωμές δείχνει ότι αυτή η μέθοδος έχει γίνει ο κανόνας για τους ευρωπαίους καταναλωτές και τους εμπόρους λιανικής. Οι ανέπαφες πληρωμές είναι δημοφιλείς επειδή συνδυάζουν την ταχύτητα και την ευκολία με την ασφάλεια. Πράγματι, οι κάρτες που προσφέρουν τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά απάτης μεταξύ όλων των μεθόδων πληρωμής, ενώ στις χώρες όπου οι ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιούνται ευρέως, η απάτη στο σημείο πώλησης παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Το σημερινό ορόσημο δείχνει πώς οι καταναλωτές και οι έμποροι λιανικής πώλησης στηρίζονται καθημερινά πλέον σε ψηφιακές λύσεις για τις συναλλαγές τους. Η ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών θα είναι το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και ενώ η αύξηση των ορίων από μόνη της δεν θα αναζωογονήσει την ευρωπαϊκή οικονομία, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς δίνει στους καταναλωτές την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να ξοδέψουν και προσφέροντας ώθηση στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους λοιπούς εμπόρους λιανικής ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο».

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι η αυξανόμενη ζήτηση για ανέπαφες συναλλαγές είναι εμφανής σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από το 80% των πληρωμών Visa στο κατάστημα να είναι γίνονται πλέον ανέπαφα. Στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών με Visa αυξήθηκε κατά 20% από έτος σε έτος. Από το ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές, 400 εκατομμύρια πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη, δεδομένης της ανακοίνωσης ότι το ανώτατο όριο για ανέπαφες συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί στις 100 λίρες.

Την ίδια στιγμή, η δημοτικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνεται επίσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από 15 χώρες να παρουσιάζουν 40% ή υψηλότερη αύξηση στις συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου τον Δεκέμβριο του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στην Ελλάδα οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 90% στο ίδιο διάστημα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Visa: Εξετάζονται ψηφιακές πληρωμές και στα μέσα μεταφοράς

Την προώθηση της χρήση καρτών και ψηφιακών μεθόδων πληρωμής, αντί εισιτηρίων για στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξετάζει η Σεβνταλίνα Βασίλεβα, γενική διευθύντρια της Visa για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.