ΓΔ: 949.39 -0.67% Τζίρος: 82.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Eurolife

Eurolife: Ανθεκτική κερδοφορία το 2020, μερίδιο 16% στον κλάδο Ζωής

Αύξηση 13% στα κέρδη προ φόρων παρουσίασε ο όμιλος Eurolife το 2020 ενώ τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε €448,65 εκατ. ευρώ. Στο 10% το μερίδιο αγοράς σε επίπεδο ομίλου.

Ανθεκτικότητα και ευελιξία έδειξε ο όμιλος της Eurolife FFH στις ειδικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία το 2020. Η Eurolife κατάφερε να παρουσιάσει συνολικά κέρδη προ φόρων για τη χρονιά που πέρασε που άγγιξαν τα €151,9 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 13% σε σχέση με το 2019, ενώ σε επίπεδο πενταετίας (2016-2020) έχουν φτάσει τα €672,60 εκατ.

Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε €448,65 εκατ., το συνολικό ενεργητικό φτάνει τα €3,5 δισ. και τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε €738 εκατ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου άγγιξαν τα €22,2 εκατ. Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και τα μερίδια αγοράς (10% σε επίπεδο Group) και συγκεκριμένα 16% στις Ασφάλειες Ζωής και 3% στις Γενικές Ασφάλειες. Σε €291,86 εκατ. ανήλθαν συνολικά οι αποζημιώσεις το 2020, οι οποίες αφορούν αθροιστικά ασφαλιστικές αποζημιώσεις ζωής και γενικών ασφαλίσεων, καθώς και πληρωμές ασφαλισμάτων λήξης και αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής δημιουργίας κεφαλαίου, σε Ελλάδα και Ρουμανία. Αξίζει να σημειωθεί πως σε βάθος πενταετίας (2016-2020) το αντίστοιχο ποσό έφτασε το €1,4 δισ.

Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων των ατομικών προγραμμάτων διαχείρισης κεφαλαίου τη χρονιά που πέρασε εξασφάλισε υψηλές αποδόσεις ύψους 3,24%, ενώ η απόδοση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων των ομαδικών προγραμμάτων διαχείρισης κεφαλαίου έκλεισε στο 2,78% το 2020. Στον κλάδο Ζωής ο SCR δείκτης διαμορφώθηκε στο 169% ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία έως το τέλος Φεβρουαρίου 20201 διαμορφώνεται στο 194%. Στον τομέα των Γενικών Ασφαλίσεων ο SCR ανήλθε το 2020 στο 138% ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στο 158%.

Με στόχο να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πελατών και των συνεργατών του, ο Όμιλος Eurolife FFH συνέχισε και το 2020 να επενδύει στην ανάπτυξη και την αναβάθμισή του, με έργα υποδομής που άγγιξαν τα €3 εκατ.

Μιλώντας στη διαδικτυακή παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2020, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, σημείωσε ότι ο όμιλος Eurolife FFH κινήθηκε με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας την κορυφαία μας θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. «Συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών μας και στη στήριξη της κοινωνίας με έργα που έμπρακτα βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Σκοπός μας είναι να παραμείνουμε δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις και να δίνουμε αξία σε ό,τι έχει σημασία για κάθε άνθρωπο που μας εμπιστεύεται» τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο θέμα της υγείας ο κ. Σαρρηγεωργίου σημείωσε πώς το Δημόσιο διαχειρίστηκε με επιτυχία την κρίση της πανδημίας αλλά την ίδια στιγμή ο κόσμος φαίνεται πως αντιλαμβάνεται την ανάγκη παράλληλης ιδιωτικής ασφάλισης Υγείας. Κάτι που όπως είπε φάνηκε στην αύξηση που υπήρξε πέρυσι στον κλάδο της υγείας. Ωστόσο υπενθύμισε για μία ακόμα φορά ότι είναι αναγκαία κίνητρα και φοροαπαλλαγές ώστε οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οφέλη της ασφάλισης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες επιχειρηματικές συμφωνίες στην ασφαλιστική αγορά (βλ. Generali – ΑΧΑ, Εθνική Ασφαλιστική – CVC) ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε πως για τη Eurolife και τη Fairfax η εγχώρια ασφαλιστική αγορά παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες και για το λόγο αυτό συνεχίζουν να παρακολουθούν τα όσα γίνονται ώστε να εντοπίσουν ενδεχόμενες ευκαιρίες.

Στήριξη στο ανθρώπινο δυναμικό και στην κοινωνία

Ο όμιλος πέρυσι πραγματοποίησε συνολικά 345 εκπαιδευτικές συναντήσεις για τους συνεργάτες, με περισσότερες από 1.200 ώρες εκπαίδευσης και πάνω από 14.300 συμμετοχές. Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των εκπαιδευτικών συναντήσεων το 71% πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, με 53% live τηλε-εκπαίδευση σε εικονική αίθουσα (virtual class) και 47% e-learning ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη μορφή της αυτοδιδασκαλίας. Το 29% των συναντήσεων έγιναν δια ζώσης, με έμφαση σε τομείς όπως η υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των συνεργατών με βάση και τις ανάγκες του σημερινού περιβάλλοντος.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία ο όμιλος ξεκίνησε από πολύ νωρίς εργασία από το σπίτι σε ποσοστό που ξεπερνάει το 75%. Παρά τις δυσκολίες του 2020, κατάφερε παράλληλα να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους εργαζόμενους, οι οποίες ξεπέρασαν τις 4.300 ώρες, καθώς και σεμινάρια wellness με θέμα την ψυχική υγεία και ευεξία (περισσότερες από 1.450 ώρες).

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, συνέχισε τις υφιστάμενες συνεργασίες του, προχωρώντας παράλληλα και στην υποστήριξη νέων οργανισμών. Πιο αναλυτικά:

  • Μέσα από τη συνεργασία με τη HOPEgenesis, σε ένα πρόγραμμα υποστήριξης των γυναικών που κατοικούν σε απομακρυσμένες ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, έχουν βοηθηθεί μέχρι στιγμής 41 ωφελούμενες, με 40 μωρά να έχουν γεννηθεί ήδη και άλλα 8 να αναμένονται τους επόμενους μήνες. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Δήμο Πάτμου, τη HOPEgenesis και την Ομάδα Αιγαίου, ο Όμιλος Eurolife FFH δημιούργησε τον πρώτο και μοναδικό παιδικό σταθμό στην Πάτμο, για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
  • Περισσότερα από 640.000 είδη ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού μοιράστηκαν στις 50 δομές των 12 Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα, με περισσότερους από 5.000 ωφελούμενους, σε συνεργασία με το ΜΚΣ Δεσμός και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Πάνω από 30.000 παιδιά και ενήλικες απέκτησαν πρόσβαση και γνώσεις στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
  • Περισσότερα από 1.000 παιδιά και ενήλικες απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες στο διαδίκτυο μέσα από τις Ψηφιακές Ακαδημίες του Cyber Security International Institute (CSIi), σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το cyber bullying, το online phishing, τη ρομποτική και το game development.
  • 7 αυτοκινούμενες σκούπες πεζού χειριστή δωρίστηκαν στο Δήμο Αθηναίων, οι οποίες συγκεντρώνουν 3.360 λίτρα απορριμμάτων και καθαρίζουν 27 πλατείες και πεζόδρομους καθημερινά.

Τέλος, ο όμιλος προχώρησε άμεσα σε μια σειρά ενεργειών για τη φροντίδα και την υποστήριξη των πληγέντων ασφαλισμένων του από την κακοκαιρία «Ιανός» στους νομούς Καρδίτσας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Αχαΐας και βρέθηκε επίσης στο πλευρό των ασφαλισμένων του που επλήγησαν από το σεισμό στη Σάμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurolife FFH
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurolife FFH: Nέο οργανωτικό σχήμα με επικεφαλής τον Γιάννη Βασιλάτο

Το νέο σχήμα, κάτω από κοινό όραμα και στρατηγική, συνδυάζει τις εργασίες και τις πρακτικές των δύο Διευθύνσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Digital Transformation & Growth και της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιών & Εξυπηρέτησης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΜΙΝΕΤΤΑ: Πιστοποίηση για την ικανοποίηση πελατών και τη διαχείριση παραπόνων

Η ασφαλιστική έλαβε βεβαίωση συμμόρφωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 10002:2018. Στόχος της εταιρείας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, παραμένει η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της.